пʼятниця, 23 листопада 2012 16:28

Британець Ентоні Гормлі створить гігантську скульптуру, нутрощами якої гулятиме 380 відвідувачів

Британець Ентоні Гормлі створить гігантську скульптуру, нутрощами якої гулятиме 380 відвідувачів
Знаменита скульптура Гормлі "Ангел Півночі" висотою в 20 метрів. Фото: antonygormley.com

У лондонській галереї сучасного мистецтва "Білий куб" буде виставлена ??нова скульптура Ентоні Гормлі, яка на даний момент є наймасштабнішим проектом скульптора.

Проект під назвою Model - це похилена скульптура, зроблена зі ста тонн сталі. Model, створена у відповідності з архітектурою будівлі, буде більше знаменитої скульптури Гормлі "Ангел Півночі" вагою в 200 тонн, встановленої в Гейтсхеді.

За словами автора, відвідувачі зможуть зайти в скульптуру через її ліву ногу і загубитися, наприклад, в голові, де немає вікон і світла. За оцінками Гормлі, в приміщенні, що складається з 24 з'єднаних між собою кімнат (художник називає їх нутрощами гігантської скульптури), можуть знаходитися до 380 чоловік.

На сайті галерей немає ніякої докладної інформації про проект, однак Time Out пише, що Model є не тільки твором мистецтва, але й об'єктом архітектури. На виставці також буде представлений ще ряд нових скульптур Гормлі.

Експозиція, що досліджує архітектуру через тіло і тіло через архітектуру, відкриється 28 листопада і триватиме до 10 лютого 2013 року.

Британець Ентоні Гормлі, лауреат премії Тернера, один з найвідоміших сучасних скульпторів, що робить масштабні роботи: наприклад, "Ангел Півночі" у висоту 20 метрів, а "Квантова хмара" в Грінвічі - 30.

Зараз ви читаєте новину «Британець Ентоні Гормлі створить гігантську скульптуру, нутрощами якої гулятиме 380 відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі