неділя, 23 жовтня 2016 16:20

Боба Ділана назвали "зарозумілим та неввічливим"

Боба Ділана назвали "зарозумілим та неввічливим"

Член журі Нобелівської премії з літератури, письменник Пер Вестберг звинуватив американського музиканта Боба Ділана у зарозумілості і неввічливості. Причиною стало мовчання співака після присудження йому престижної нагороди, передає "Німецька хвиля".

13 жовтня Ділану присудили премію. Шведська королівська академія наук намагалася з ним зв'язатися. Ділан до сих пір не вийшов на контакт.

"Потрібно називати речі своїми іменами: так поводитися неввічливо і зарозуміло", - заявив Вестберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер нобелівський лауреат з літератури

Ділан не дав жодного інтерв'ю на цю тему. Невідомо також, чи прибуде він на урочисте вручення нагороди, яке відбудеться 10 грудня в Стокгольмі.

Виступ Пера Вестерберга став першим публічним проявом обурення Нобелівського комітету. Напередодні Шведська академія оголосила, що припиняє спроби зв'язатися з музикантом.

Нагадаємо, що Нобелівську премію з літератури за 2016 рік присудили американському співакові та письменнику Бобу Ділану "за створення нової поетичної виразності в рамках американської пісенної традиції". Нобелівська премія цього року становить 8 млн шведських крон - $923 тис.

Зараз ви читаєте новину «Боба Ділана назвали "зарозумілим та неввічливим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі