середа, 30 квітня 2014 15:10

Барак Обама з Медведєвим - у Мистецькому Арсеналі переосмислюють Шекспіра
30

Фото: Світлана Корженко

29 квітня у столичному Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка The Show Within the Show. Її приурочили до 450-річчя з дня народження англійського драматурга Вільяма Шекспіра.

"У виставці взяли участь близько 40 українських художників. Тут є твори, яким вже 25 років, а є й такі, які були створені тиждень тому. Художників надихнув, звісно ж, Шекспір. Зараз такий час, коли всі відчувають потребу шукати правду саме у класиків слова. Саме у класиків, ба талановитих людей багато і лише одиниці залишаються в історії. Наші художники апелюють до універсальних питань, які рефреном ідуть через творчість Шекспіра", - сказала на відкриття генеральний директор Мистецького арсеналу Наталія Заболотна.

"Ця виставка не демонструє прямих цитата, але проявляє класичні сюжети і драму у сучасних візуальних кодах. Сподіваюся, що ця виставка стане черговою пігулкою щастя в останній весняний місяць", - додала вона.

Виставка розділена на дві частини — "Перевтілення" і "Театр історій". У першій показують роботи художників Apl315, Гамлета, Psyfox, Франсуази Оз та Михалича. Вони присвячені перевтіленням, які дозволяють художнику здаватися не тим, ким він є насправді. Друга частина виставки співзвучна із шекспірівськими історичними хроніками. У ній представлені роботи Арсена Савадова, Тіберія Сільваші, Олександра Ройтбурда та Влади Ралко.

"Вічні шекспірівські питання у своїй більшості цікаві не з точки зору літератури і театрознавства, а все таки з точки зору актуальності. Ті питання, які Шекспір поставив у своїх творах, дуже співзвучні нашій реальності. Мистецтво не дає відповіді на ці питання, а лише називає їх сучасною мовою і сучасним баченням фокусує ще більше", - сказав один із кураторів виставки Олександр Соловйов.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама з Медведєвим - у Мистецькому Арсеналі переосмислюють Шекспіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі