вівторок, 01 грудня 2015 13:32

Автомайданівець написав книжку про найдраматичніші дні Революції гідності

Нову книжку про Майдан представить Видавнича група КМ-Букс - "Пробудження. Про революцію із перших вуст" Руслана Сан-Маріно.

 

У ній автор розповідає про участь і роль в Революції гідності як окремих її лідерів, так і простих людей - друзів і випадкових знайомих по спільній справі.
Описуючи свою участь в акціях Автомайдану, у протистояннях на Грушевського та Інститутській, блокуванні силовиків на території Академії МВС, автор розповідає і про те, що передувало виникненню в країні загального невдоволення, про ставлення до всього простих людей.

Описані події проілюстровані кольоровими фотографіями, зробленими самим автором та професійними фотографами.

"Ця книга написана під враженням від побаченого і пережитого під час Революції 2013-2014 років, - каже автор. - Я вирішив записати все те, що вразило, щоб не забути. Першою виникла розповідь" Один день" про події 18 лютого 2014-го. Це оповідання було написане за один день, на емоціях, буквально через тиждень після події. Наступним було оповідання "В облозі" про події 20-22 лютого. Працював над розповіддю вночі, мучило безсоння і, по суті, це була така терапія від контузії, отриманої 18 лютого під час "Мирної ходи" на вул. Інститутській. Записи я давав почитати рідним і друзям, а моя дружина запропонувала написати книгу, щоб залишити в пам'яті все, що відбувається. Назва "Пробудження" прийшла сама по собі і це, по суті, відображає те, що відбувалося з нами в ті дні. Ми прокидалися від сплячки і байдужості й починали боротьбу за свою країну і за майбутнє своїх дітей. Ми стали поетапно переходити від слів до справи і почали впливати на процеси, що відбуваються в нашій країні".

 

Автор Руслан Сан-Марино - людина далека від літератури. Народився 14 вересня 1974-го в Орджонікідзе, що в Дніпропетровській області. У 1990 роках займався підприємницькою діяльністю в рідному місті. У травні 1999-го переїхав до Києва, де працював на менеджерських посадах у різних комерційних фірмах. У жовтні 2000-го заснував свою компанію, яку понині очолює. Компанія займається розвитком і впровадженням інноваційних технологій в галузі енергозбереження, цивільного і промислового будівництва.

2004-го був учасником помаранчевої революції. З першого дня вийшов на Майдан. У грудні 2004-го разом із дружиною і її братами, на громадських засадах, їздили спостерігачами від Ющенка в третьому турі виборів президента в Дніпропетровську область. Побачили на власні очі, як фальсифікуються вибори, змогли знайти порушення і зупинити фальсифікації на тих ділянках, де були спостерігачами. Взимку 2013-2014 років став учасником Революції гідності, після побиття студентів. До цього моменту, розчарувавшись у підсумках помаранчевої революції, принципово не брав участі в будь-яких протестних рухах.
Сайт автора книги:

Пропонуємо читачам Gazeta.ua фрагмент із нової книжки

 
 
Зараз ви читаєте новину «Автомайданівець написав книжку про найдраматичніші дні Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі