Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2011 17:21

Аудіоверсія "Ворошиловграда" Жадана містить 17 годин запису

Аудіоверсія "Ворошиловграда" Жадана містить 17 годин запису

Учора в УНІАНі Сергій Жадан прочитав 20 хвилин з 17 годинної аудіоверсії свого роману "Ворошиловград". Так відбулася презентація аудіокниги "Ворошиловград", яку автор сам озвучив у межах благодійного проекту "Аудіокниги для людей із вадами зору". Його започаткували студентки Інституту журналістики ім.Т.. Шевченка Євгенія Вятчанінова та Єлизавета Олійник.

"Не хочеться, щоб це була поодинока презентація, - зауважив Сергій Жадан. - Дякую дівчатам, що започаткували цей проект, але треба знайти охочих продовжити. Думаю, цю ідею підтримає більшість українських письменників. У нашій країні все залежить тільки від нас. За нас, на жаль чи на щастя, в цій країні ніхто нічого не зробить".

У рамках даного проекту вже видали 3 диски. Це поезія Богдана-Ігоря Антонича, аудіокнига "Футуризм", до якої увійшли поезії Михайля Семенка, Олекси Влизка, Гео Шкурупія, Кості Буревія та Олекси Слісаренка. Аудіоверсію роману Сергія Жадана "Ворошиловград" записували 4 дні, у результаті вийшло 17 годин авторського виконання. Диски з романом уже через тиждень надійдуть до спеціалізованих бібліотек для сліпих.

"Дуже вітаю цю форму приходу твору до слухача, - прокоментував поет Олександр Ірванець. - В Україні є дуже багато людей, які не можуть читати очима. Сергія Жадана дуже люблю і шаную, але його голосу в житті я, мабуть, наслухався більше, ніж будь-хто із присутніх. Це мені не шкодить, я охоче слухаю його шепелявий, надтріснутий голос із жахливою дикцією щоразу, коли з ним зустрічаюся. Та все ж задовольняюсь паперовим варіантом "Ворошиловграда".

Також під час зустрічі Сергій Жадан прочитав кілька давніх та нових віршів. Зокрема текст до нової пісні, яку він буде виконувати разом із "Собаками в космосі".

"Насправді доля українського політика невдячна й тяжка, скільки треба вибухати "хенесі" й винюхати порошка. Не дивно, що в політиці виживають лише монстри типу міністра Цушка

або педерасти типу позафракційного депутата Ляшка", - йшлося в ній.

Зараз ви читаєте новину «Аудіоверсія "Ворошиловграда" Жадана містить 17 годин запису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі