четвер, 20 листопада 2014 16:27

"Атмосфера Крушельницької" - стартував проект, присвячений співачці
3

Протягом місяця, крім історичного проекту, покликаного популяризувати історію успіху Соломії Крушельницької серед молодої аудиторії, пройдуть конкурс ілюстрацій на кращий костюм для сучасної Соломії, музичний проект, у рамках якого відомі українські виконавці створять ремікси і переспіви арії Крушельницької, конкурс молодих талантів "Крушельницька 2.0", зірковий проект, для якого сучасні красуні приміряють знамениті сценічні образи співачки.

"Головна мета проекту - відродити інтерес до цієї фантастичною жінці, актуалізувати тему справжніх українських красунь - модних, стильних, талановитих, відомих, - каже організатор проекту Наталія Кравець. - Ми хочемо розповісти про жінок, які змінювали долі, які писали історію і залишили після себе не просто пам'ять, а справжній скарб для української нації".

Відомо, що Крушельницька була модницею не тільки на сцені, вона одягалася зі смаком у повсякденному житті і чудово виглядала при будь-яких обставин. В рамках проекту "Атмосфера Крушельницької" кращим ілюстраторам України запропонують пофантазувати, як би виглядав костюм Соломії, якби вона жила сьогодні. Конкурс fashion-ілюстрацій проходить під патронатом Ukrainian Fashion Week.

"Нам приємно підтримувати такі глибокі освітні та культурні ініціативи, - зізнається Ірина Данилевська. - Ілюстрація як напрямок, який ми почали активно розвивати, не тільки красивий вид мистецтва, але і можливість представити якісні професійні художні роботи, кожен раз знаходячи для них натхнення. Тому ми вирішили зробити невеликий внесок у проект і запропонувати ілюстраторам і дизайнерам створити сучасний образ такої видатної українки як Соломія Крушельницька".

Музичний проект представить арії Крушельницької в сучасному виконанні: інтерпретації, переспіви, ремікси.

"Соломія Крушельницька - легенда у світовому оперному мистецтві, - вважає Каша Сальцова (гурт "Крихітка"). - Тому участь у такому проекті - це ні в якому разі не спроба повторити її виконання, але можливість доторкнутися до спадщини видатної співачки і нагадати про велич її розуму і трагічну долю митця світового значення, який був змушений провести останні роки життя в СРСР".

Побачити кращі ілюстрації, почути музичну підбірку та ознайомитися з історичним проектом можна буде на виставці в ТРЦ "Атмосфера", яка відкриється вже 19 грудня 2014 року.

"Атмосфера Крушельницької" - Ряд ініціатив, присвячених видатній українській співачці. Перший із серії проектів, присвячених видатним українкам. Протягом 8 місяців українцям нагадають про досягнення і талант п'яти героїнь, чиї імена написані золотими літерами в українській історії.

5 фактів про Соломію Крушельницьку

· 7 разів італійська публіка викликала акторів і композитора на сцену після прем'єри оновленої "Мадам Баттерфляй" з Крушельницької у головній ролі.

· 31 місце в рейтингу видатних українців займає Соломія Крушельницька.

· Майже 3 октави було у неперевершеного сопрано Крушельницької, що є рідкістю в світовому оперному і камерному мистецтві.

· У залі всесвітньо відомого театру "Ла Скала" встановлено скульптурний портрет Соломії Крушельницької.

· Крушельницька виконувала арії і пісні на 8 мовах.

Зараз ви читаєте новину «"Атмосфера Крушельницької" - стартував проект, присвячений співачці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі