понеділок, 27 лютого 2012 16:12

"Артист" показав, що драма буде актуальною завжди - кінокритик

"Артист" показав, що драма буде актуальною завжди - кінокритик
Володимир Войтенко

П'ять "Оскарів" отримала цьогоріч стрічка французького режисера Мішеля Азанавічуса "Артист": стала кращим фільмом року, краща режисура, краща головна чоловіча роль актора Жана Дюжардена, а також краща музика і костюми.

"Сучасний кінематограф — це час кіно-атракціонів. "Артист" зроблений на противагу йому, у класичному жанрі драми. 5 ключових нагород у творчих номінаціях "Артиста" — це ностальгійний жест академіків у бік традиційному кінематографу. Більшість академіків провели пік своєї творчої кар'єри саме за його часів. Стрічка абсолютно достойна і ще раз засвідчила, що драма буде актуальна завжди. Надзвичайно зворушливий фільм показує велику епоху світового кіно.

Щодо номінантів на кращу головну чоловічу роль — і Клуні, і Дюжарден були достойні. Недостойних у списках номінантів на "Оскар" немає. А от Меріл Стріп абсолютно затьмарила своїм талантом інших претенденток", - зазначив український кінокритик Володимир Войтенко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Актор з "Артиста" розцілував дружину і пса на врученні "Оскара"

"Артист" має більше ніж 110 номінацій на світових кіноконкурсах, і більше 50-ти перемог, серед них - "Золота пальмова гілка" і 3 "Золотих глобуси".

Це історія про зірку німого кіно Джорджа Валентина, який не може пристосуватися до появи звуку. Його кар'єра руйнується, сам артист мало не покінчує життя самогубством.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На врученні "Оскара" актор висипав на килим "прах Кім Чен Іра"

Стрічку зняли без використання сучасної технології "зум", бо він не використовувався у часи, про які йдеться у фільмі. Декілька сцен фільму знімали у будинку Мері Пікфолд — легенди німого кіно. У сцені, де Джордж Валентин прокидається після спроби самогубства, зняли її ліжко. Виконавець головної ролі Жан Дюжарден протягом зйомок жив відлюдником у будинку 30-х років в Голлівуді.

Зараз ви читаєте новину «"Артист" показав, що драма буде актуальною завжди - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі