вівторок, 22 травня 2012 18:54

Андрій Кокотюха пише сценарій про "мєнтовський бєспрєдєл"

Андрій Кокотюха пише сценарій про "мєнтовський бєспрєдєл"
""Сьогодні головний тренд — це історико-пригодницька література". Фото: mykola.sumno.com

Письменник Андрій Кокотюха закінчив другу книгу трилогії для дітей та підлітків "Таємниці козацького скарбу".

"Вже домовився, що видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га" незабаром видасть її, також є домовленість про третю частину. Друга книжка буде динамічнішою за першу. Дія компактніша, не так розтягнута по часу, як в першій частині. Буде відбувати у підземеллі на Поділлі. Третю частину трилогії хотів робити у степах. Перша була на Полтавщині. Потім подумав, що під землею вже багато шукали, треба вже під водою. Тому третя частина буде в Криму", - розповів автор.

Також він працює над кіносценарієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрія Кокотюху міліція штрафує за червоне обличчя

"У розробці черговий сценарій, який писав про Україну, але через виробничі проблеми доведеться переробити під космополітичний. Для мене це абсолютно не проблема, бо мєнтовський безпредєл, про який йдеться, - актуальна тема для всіх пострадянських територій. Також восени вийде ще одна книга, але про неї поки нічого не можу розповідати. Така домовленість з видавництвом. Ці книжки писав паралельно працюючи на реаліті-шоу "Голос країни". Абсолютно не мав вільного часу. Якщо хочеш писати — пишеш за будь-яких умов", - зазначив письменник.

Також він зауважив, що найпопулярнішими зараз в Україні є література на історичну тематику.

"Сьогодні головний тренд — це історико-пригодницька література. Популярність "Чорного ворона" Василя Шкляра це ще раз підтверджує. Люди потребують переосмислення своєї історії, погляду назад. А в тому, що пропонують нам екрани, нічого цікавого не знаходять. З історією простіше просто гратися, ніж спробувати осмислити. Можна трактувати той чи інший факт, як хто хоче. Що й роблять росіяни: серіал "Біла гвардія", фільми "Ми з майбутнього" і особливо "Матч". Не можемо дати отвєтку, бо не маємо ресурсів і чіткого розуміння того, як все було насправді", - додав Андрій Кокотюха.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Кокотюха пише сценарій про "мєнтовський бєспрєдєл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі