четвер, 16 червня 2016 11:13

Андрій Бондар написав книгу про пересічних людей

  Автор книги Андрій Бондар
Автор книги Андрій Бондар

У "Видавництві Старого Лева" вийде збірка малої прози українського поета, публіциста та перекладача Андрія Бондаря "І тим, що в гробах".

"Це яскраве відображення суб'єктивних, дуже особистих вражень автора. Це підслухані історії та розмови, галерея небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей. Але крізь цей химерний калейдоскоп спостережень раз по раз виринають нетривіальні, такі, на перший погляд, непоєднувані образи, як-от смішний і трішки недоречний Папа Римський на Святошині, тб-серіальний комісар Рекс і навіть наймудріша з мишей", - зазначено в анотації книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла книжка "забороненого письменника" Олеся Ульяненка

"Нам вже кілька разів доводилося працювати з Андрієм Бондарем, як з перекладачем. Тепер, нарешті, видаємо книжку його малої прози. Книжка вже в друкарні", - написав директор видавництва Микола Шейко на своїй фейсбук-сторінці.

"Бо так усе просто насправді. Про тебе говорять, до тебе говорять - ти говориш до когось, ти говориш про когось. І цієї миті ми говоримо один за одного, забувши про відчайдушну унікальність нашого", - написала у передмові до видання Ганна Улюра, український літературознавець та літературний критик.

Сам автор зазначив: "Це книжка, в якій зібрані різножанрові тексти, написані мною протягом останніх 13 років. Через їхню строкатість їх можна об'єднати загальним поняттям "мала проза", хоч там і есеї, і оповідання, і шкіци, і наївні історії, і анекдоти, і псевдолітературознавчі статті. Я не знаю, що я "хотів сказати", бо вже сказав нібито багато. Властиво, як певну єдність цю книжку побачила критик Ганна Улюра, яка й запропонувала свою логіку розташування текстів. Цікавою ця книжка, мабуть, буде для тих, хто любить легкі і непретензійні історії. Але насправді це найважче питання, на яке я не знаю задовільної відповіді. Я не уявляю свого читача".

На фейсбук-сторінці Андрій Бондар додав, що книга "за місяць буде в книгарнях і аптеках".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бондар написав книгу про пересічних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі