середа, 23 січня 2013 15:11

"Якби вміла, поплакала" - молодь хоче перечитати Ліну Костенко
10

Фото: Фото: Ольга Каменєва

У Молодому театрі вчергове відбулася вистава співачок сестер Галини і Лесі Тельнюк та актриси Лідії Вовкун "Інкрустації" - на поезію Ліни Костенко.

До вистави, що складається з трьох умовних частин - Дорога до любові, Я і Світ, Я і Вічність, увійшли вірші з різних поетичних збірок авторки: "Крізь роки і печалі", "Безсмертним рухом скрипаля", "Осінні сонети", "Інкрустації", "Летючі катрени".

За півгодини до вистави у касі охочі докуповують квитки. У партер їх продають за 70 гривень, на балкон - за 40 гривень. На сцені весь час присутні три жінки: вірші Ліни Костенко, які декламує Лідія Вовкун, чергуються з піснями сестер Телюнюк на її ж поезію. Окремі пісні доповнює комп'ютерна графіка. В залі переважно молодь.

"Якби я вміла плакати, я би, може, поплакала. Мені захотілося б принаймні, - ділиться враженнями після годинної вистави журналістка і співачка Юлія Лопаніцина. - А тепер вирішила, що почитаю Ліну Костенко. Я не читала її взагалі. Тільки трохи в школі. Запам'ятала з вистави дуже класне: ми любимо тих, хто пам'ятає нас молодими, тому що такими ми були найкращими".

Зараз ви читаєте новину «"Якби вміла, поплакала" - молодь хоче перечитати Ліну Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі