неділя, 15 жовтня 2017 14:05

5 фільмів, які варто переглянути недільного вечора

5 фільмів, які варто переглянути недільного вечора

"Дюнкерк" (2017), реж. Крістофер Нолан

1940 рік, нацисти оточили союзні війська під французьким містом Дюнкерк. Від смерті й полону 338 226 військових урятували звичайні англійці. Вони приплили на човнах з іншого боку протоки Па-де-Кале. Прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль назвав цю операцію "чудесним порятунком". Зазвичай фільми про війну зводять до боїв, у яких головна мета — вбити побільше і захопити якнайширшу територію. А в стрічці "Дюнкерк" — навпаки. Фільм повністю зосереджений на порятунку людей. Усі вчинки героїв — не заради смерті ворога, а заради життя спів¬вітчизника. У фільмі філігранно переплетені історії льотчика, рядового солдата та власника яхти. В останнього старший син загинув на війні. Чоловік вирішує в цій бійні врятувати хоча б одне життя. У цьому герої, якого зіграв англієць Марк Райнелс, можна впізнати нинішніх українських волонтерів. Вони відправляються на Донбас з власної волі, не розуміючи до кінця, наскільки це ризиковано. Стали єдиною надією для багатьох українських бійців.

На зйомках "Дюнкерка" майже не використовували комп'ютерної графіки. В морських сценах задіяли справжні судна, а для створення масовки реквізитори зробили картонні корпуси автомобілів і солдатів.

"У всьому винен єнот"(2017), реж. Робін Свайкорд

Успішний нью-йоркський адвокат Говард має дружину, двох доньок, затишний маєток, проте він не почувається щасливим. Одного дня він пробує спіймати надокучливого єнота і забрідає за ним на горище гаража. Звідти добре видно будинок з усіма його мешканцями. Чоловік вирішує залишитись у сховку, та поспостерігати за тим, як сім'я житиме без нього. Починає помічати важливі дрібниці, розмірковувати над тим про що раніше не замислювався. За півроку Говард змінюється, задумується чи варто повертатися з гаража до родини. Фільм про спробу зрозуміти та знайти себе справжнього.

"Друге життя Уве"(2016), реж. Ганес Голм

Історія розказує про старого на ім'я Уве. Він вважає, що все закінчилося із смертю дружини і єдине чого він чекає це швидше з нею зустрітися. Одного дня чоловік не витримує, та збирається накласти на себе руки. Його, певним чином, рятують нові сусіди. Вони збивають автомобілем його поштову скриньку, чим сильно роздратовують Уве. Спочатку він влаштовує війну з цими надокучливими емігрантами. Але поступово розтає від їх доброзичливості. Погоджується доглядати двох сусідських доньок. Прихищає у себе вдома покинуту кішку і підлітка-гомосексуаліста, який боїться батька. Уве змінюється, і розуміє, що його життя зовсім непогане.

Життєствердний фільм про набуття нового сенсу життя, коли здається, що все вже втрачено.

"Сила волі" (2016), реж. Стівен Гопкінс

Історія темношкірого американського легкоатлета Джессі Оувенса. На Літніх Олімпійскіх іграх 1936 році в Берліні здобув чотири золоті медалі.Незважаючи на офіційну ідеологію Третього рейху про вищість арійської раси закохав у себе мільйони німців.Проте перемога на Олімпіаді зовсім не змінила життя Оуенса в США. На батьківщині чемпіону доводилось боротися, не з суперниками на біговій доріжці стадіону, а з расовими упередженнями, дискрімінацією і законом сегрегації. .

Цей фільм доказ рівності усіх людей, та того, що немає недосяжних цілей.

"Життя і мета собаки" (2017), реж. Лассе Гальстрем

Один собака має декілька життів. В одному із них він Бейлі, який прожив життя із хлопчиком Ітаном. В іншому він німецька вівчарка Бадді. Для кожного господаря він стає кращим другом. Пес залишається вірним своїм господарям, незалежно від того наскільки хорошими людьми вони є, та наскільки правильно вчиняють. У новому житті собака розуміє, що його господарем знову став Ітон, але вже дорослий та абсолютно інший.

Фільм про справжню дружбу і про те, що у світі завжди існує хтось, хто буде любити вас тільки за те, що ви існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили програму спеціальної події "Молодість. Пролог-47"

Зараз ви читаєте новину «5 фільмів, які варто переглянути недільного вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі