середа, 22 серпня 2012 17:22

Тетяна Протчева вишивала карту України 5 місяців

Автор: Фото: Світлана Корженко
  Внизу є дані про територію, населення та столицю України. З протилежного боку — вишитий текст пісні "У полі калина"
Внизу є дані про територію, населення та столицю України. З протилежного боку — вишитий текст пісні "У полі калина"

Другий рік столична вишивальниця Тетяна Протчева працює над вишитою картою України. Вона возить її по усіх регіонам України і пропонує долучитися усім бажаючим.

Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Почала вишивати карту минулого літа. Схема розробляла самостійно, узгоджувала її в інституту картографії. Карту беру з собою в усі поїздки. Усім пропоную долучитися до вишивання: умільці вишивають невеличкі візерунки, а початківці роблять кілька стібків", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кам'яні меблі вишивають вручну

"Імена усіх вишивальників записую в паспорт виробу. Найбільше подобається вишивати чоловікам. Спочатку вони бояться взяти в руки голку, та за кілька секунд їх неможливо відірвати від цього заняття", - додала Тетяна Протчева.

Розмір карти — 1 на 1,3 м. Внизу є дані про територію, населення та столицю України. З протилежного боку — вишитий текст пісні "У полі калина".  Це друга карта України, яку вишиває майстриня.

Автор: Фото: Світлана Корженко
  До створення карти може долучитися кожен
До створення карти може долучитися кожен

"В травні минулого року першу карту внесли до Національного реєстру рекордів. Вишивала її 5 місяців. Використала дві тисячі метрів французьких ниток і 140 камінців Сваровскі. Мені допомагали 236 людей із різних країн світу: США, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Франції, Канади і Мексики. Всі вони були в захваті від цієї ідеї", - поділилася вишивальниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рушник, який висів у домі Івана Франка

"Карту вирішила вишити після того, як кілька разів побувала за кордоном. Там зрозуміла, що іноземці нічого не знають про нашу державу. Щоб це виправити, вирішила вишити карту", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Протчева вишивала карту України 5 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі