неділя, 05 серпня 2012 12:12

"Потрібно бути скромніше" - Володимир Талашко про Одеський кінофестивалі та Вікторію Тігіпко

В рамках "Ханжонковських днів" в Макіївці побував народний артист України Володимир Талашко, на рахунку якого більше 50 ролей в популярних радянських стрічках ("В бій ідуть одні старики", "Дума про Ковпака", "Капітан Немо", "Як гартувалася сталь", "Народжена революцією", "Овід", "Балада про доблесного Айвенго", - ред.).

На зустрічі з шанувальниками і журналістами актор розповів, що його турбує аморальність і невисокий художній рівень більшої частини робіт, які представляють сучасне кіно. Він розкритикував Одеський міжнародний кінофестиваль 2012, вказавши на те, що для такої бідної держави, якою є Україна, подібні заходи (з бюджетом в 3 млн євро, - ред.) - недозволена розкіш. Актор висловив жаль щодо того, що українські політики і бізнесмени занадто мало уваги приділяють розвитку вітчизняного мистецтва. Він так само дорікнув в нескромності "господиню" Одеського кінофестивалю Вікторію Тігіпко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський кінофестиваль відвідали 100 тисяч глядачів

"Не думаю, що дружинам представників влади можна бути президентами кінофестивалів. Це не порядно. Потрібно бути скромніше. Жити так, як живуть наші люди. А вони живуть сьогодні все гірше, і гірше, і гірше. Аморально проводити такі фешенебельні фестивалі, замахуватися на Париж, на Канни, коли у нас тут так багато роботи...", - сказав актор.

Володимир Талашко народився в Макіївці (хоча Вікіпедія вказує як місце народження місто Ковель, - ред.), живе і працює в Києві, є автором і ведучим передач на духовно-просвітницькому телеканалі "Глас".

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно бути скромніше" - Володимир Талашко про Одеський кінофестивалі та Вікторію Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі