понеділок, 12 березня 2012 16:44

Фільм "Август. Восьмого" можуть дивитися навіть діти - Бондарчук

Фільм "Август. Восьмого" можуть дивитися навіть діти - Бондарчук
Кадр з фільму "Август. Восьмого"

Продюсер російської кінострічки "Август. Восьмого" Федір Бондарчук закликав українських чиновників перш, ніж забороняти показ картини у себе в країні, подивитися її і переконатися в необґрунтованості звинувачень в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

За даними українських ЗМІ, приводом для заборони фільму, який розповідає про військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, стало звернення в Міністерство культури ВО Свобода. Мінкультури Україні поки офіційно не підтвердило й не спростувало цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський фільм створює політичні проблеми для України - політолог

В ефірі телеканалу "Вести-24" Бондарчук розповів, що у врегулюванні ситуації беруть участь не тільки творці фільму, але і російські дипломати в Україні.

"Я знаю, що точно ніяких страшних вказівок не показувати картину не було, тому що я, по-моєму, дзвонив усім, і всі наші товариші дзвонили, і (Михайло) Зурабов, посол наш в Україну, займався цим кожного дня, і його водили за ніс кожного дня ", - сказав він.

"Це ось така ось, знаєте, відмінна чиновницька метушня, коли всі бояться на себе брати відповідальність за показ картини, яку навіть ніхто не бачив. Її толком не бачили ті люди, які повинні на себе взяти відповідальність. Відповідальність за що? За показ картини , яку можуть дивитися діти і в якій немає жодного розпалювання національної ворожнечі. Просто візьміть і подивіться цю картину ", - додав Бондарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спілберґ брав приклад із Довженка

Режисер картини вважає скасування прокату його фільму на Україну політичною грою.

Фільм "Август. Восьмого" був визнаний в Росії соціально значущим проектом і в цій якості отримав фінансування через Фонд підтримки кіно.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Август. Восьмого" можуть дивитися навіть діти - Бондарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі