пʼятниця, 01 червня 2012 13:49

На "Коронацію слова" Кокотюха одягнув футболку із зображенням Сімпсонів
17

Церемонія нагородження переможців конкурсу "Коронація слова" відбулася у виставковому центрі Acco International.
Фото: Фото: Наталя Чубенко
Письменник Андрій Кокотюха прийшов у футболці із зображенням Сімпсонів та кепці.
Червону доріжку постелили біля входу.

Учора, 31 травня, стали відомі результати 12-го літературного конкурсу "Коронація слова". Кращих авторів романів, п'єс, кіносценаріїв та пісенної лірики нагородили у виставковому центрі Acco International.

Біля 5-ї вечора тут почали збиратися перші гості. Червону доріжку, яку постелили біля входу, більшість обходять. Їх зустрічають засновники конкурсу Тетяна та Юрій Логуші. Чоловік — у смокінгу. Тетяна — у темно блакитній облягаючій сукні, на шиї — масивне блискуче кольє, у волоссі — сріблясті стрічки.

Конкурс "Коронація слова" вони заснували 1999-го. У різні роки його переможцями були Василь Шкляр, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко та 10 разів — Андрій Кокотюха.

"У сучасній літературі є проблеми, але якби не було цього конкурсу, навіть не знаю, що було би. Він є рушієм літературного процесу", - зазначив видавець Микола Кравченко.

Церемонія нагородження тривала більше 2-х годин.

Головний переможець став відомий о 20.00. Ним стала Ольга Слоньовська за роман "Вві сні і наяву, або Дівчина на кулі". Вона є професором кафедри української літератури Прикарпатського університету. У співавторстві з професором Євгеном Пасічником написала підручники "Українська література" для 5-го, 6-го і 7-го класів. Заміжня, має двох дорослих синів. Обох звуть Павлами.

"Один — мій, один чоловіка. Але вони рідні-найрідніші, бо в нашій сім'ї ніколи не було громадянської війни. Називають мене мамою, а я їм обом однаково готова прихилити небо. Вдячна чоловікові Михайлові за те, що тримає весь хатній побут на своїх плечах, за всепрощення, повне розуміння і волячу терплячість", - написала вона на своєму сайті.

2-гу премію отримала Зінаїда Луценко із Черкащини за книгу "Необдумана". Третю — киянка Міла Іванцова за роман "Гра в паралельне читання".

"Затята я тітка - п'ять разів подавала п'ять різних романів по черзі, аж поки запросили на сцену. Цей роман — про некохання, про дуже складні та заплутані стосунки між чоловіком і жінкою. Всі відгуки, які чула на книгу — дуже бурхливі. Від "Спалити негайно!" до "Нагородити!". Написала його за 2 місяці. Так шалено його писала, що аж суглоби на пальцях набрякли", - зазначила Іванцова.

В 11-й раз відмітили Андрія Кокотюху. Отримав спецвідзнаку "Найкращий історико-патріотичний твір" за роман "Червоний". Прийшов на вручення премії у футболці із зображенням Сімпсонів та кепці.

"Я не хочу їздити на "порші", не хочу в Спілку письменників, хочу лише в книгарню, кінотеатр і театр. І щоб там було українське", - зазначив письменник.

По закінченню офіційної частини гостей частували вином, пивом і сидром. Пригощали канапками із фруктів, овочів і шинки, шоколадними цукерками і традиційно — картопляними чіпсами. Захід відвідало близько тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «На "Коронацію слова" Кокотюха одягнув футболку із зображенням Сімпсонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі