Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2011 06:30

Завадського визнали найкращим акордеоністом

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Ігор Завадський переміг на конкурсі акордеоністів у ірландському місті Наван. 21 та 22 травня музикант презентує у Києві свій новий альбом ”Душа”
Ігор Завадський переміг на конкурсі акордеоністів у ірландському місті Наван. 21 та 22 травня музикант презентує у Києві свій новий альбом ”Душа”

Із перемогою повернувся 45-річний Ігор Завадський із 40-го Міжнародного конкурсу акордеоністів "Золота ліра". Щорічні музичні змагання відбулися в ірландському місті Наван минулого тижня. У них брали участь понад 400 виконавців. Ігор переміг у номінації "Кращий дорослий концертний виконавець".

— Прямо під час виступу в мене заклинило кнопки. Довелося на сцені діставати викрутку й лагодити інструмент. Але я все одно отримав максимальні 100 балів, — розказує.

Це друга "Золота ліра" Завадського. Першу завоював на конкурсі в Італії 1995-го. На двох наступних змаганнях посів останні місця і припинив їздити.

— Спочатку мене запросили просто як зірку виступити на гала-концерті. Оплачували дорогу. Але я вирішив позмагатися. Тому летів за свій рахунок. В Ірландії за мене вболівали лише мій помічник Андрій, посол Сергій Рева і моя прихильниця Маріон.  Дізналася з інтернету про фестиваль і спеціально прилетіла з Берліна. У київському аеропорту нас ніхто не зустрів привітати з перемогою. Наші митники перевіряли кожну кнопку мого інструмента, наче я диверсант.

На виступі Ігор Завадський грав частину кантати "Карміна Бурана" німецького композитора Карла Орфа й "Лібертанґо" аргентинця Астора П'яццоли.

— На всіх концертах завжди виконую улюблену річ свого батька — бразильську мелодію "Тіко-тіко". Коли батько помирав, я зайшов до нього в кімнату. Грав чотири години поспіль. Кілька разів тато блід, я зупинявся. Але потім йому ставало краще, і я починав грати знову. Раптом батько видихнув повітря, і я зрозумів: його більше немає. Не дожив півроку до 90.

Зараз ви читаєте новину «Завадського визнали найкращим акордеоністом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути