пʼятниця, 13 травня 2011 03:45

Забужко сподобався роман про п'яницю

29 травня у столичному "Мистецькому арсеналі" письменник 40-річний Андрій Кокотюха презентує книжку "Пророчиця". У романі йдеться про колишнього міліціонера, який розслідує вбивство.

— Оксана Забужко сказала, що це перший детектив, який вона прочитала у житті, — каже автор. Торік письменниця нагороджувала рукопис дипломом на літературному конкурсі "Коронація слова".— Їй дуже сподобався головний герой — український анархіст, який образився на весь світ. 20 хвилин розводилася, який це геніальний роман. Доки вона виголошувала промову, отримав одразу дві пропозиції від видавництв.

Книжка вийшла накладом 3 тис.примірників у столичному видавництві "Країна мрій".

— Головний герой — колишній міліціонер, який п'ять років відсидів за чужі гріхи. Попав під чистку. У нашій країні кожного мєнта є не тільки за що посадити, а й за що розстріляти. Це людина з понівеченим минулим і без майбутнього. Хто його такого на роботу візьме? Половину книжки він не просихає. Але ще не хрон, одеколону не вживає. Сам його пив і знаю, що герої кримінальних романів таке не п'ють. Мій герой не втрачає професіоналізму й може працювати навіть у стані середнього алкогольного сп'яніння.

Дія твору відбувається в Конотопі.

— Не обійдеться й без Конотопської відьми, — каже автор. Любовної лінії у романі немає.

— Любов'ю треба займатися, а не писати про неї. Ніколи не казав про свої почуття. Дружина це розуміє. Коли кохаєш, це й так видно. Попросили написати сценарій із любовною сценою. Я довго доказував, що не можу цього зробити. Коли написав, погодилися, що краще б я цього не робив.

Кокотюха переробив роман під одну із серій кримінального серіалу.

— Це буде багатосерійний фільм за моїми творами.  Переговори з інвесторами ведемо рік.

Зараз ви читаєте новину «Забужко сподобався роман про п'яницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути