пʼятниця, 23 серпня 2013 00:45

Восени трилер "Тіні незабутих предків" вийде у прокат

Автор: фото з сайта www.golos.ua
 

$1,0 млн — бюджет фільму київського режисера 32-річного Любомира Левицького. Восени трилер "Тіні незабутих предків" вийде у прокат. Режисер відомий за картиною "Штольня", що була в українському прокаті 2006-го. Зняв її у 26 років.

— Як не дивно, "Штольня" окупила себе і заробила 25 тисяч доларів, — каже Любомир Левицький. Із новою стрічкою планує також вийти на самоокупність. — Не хочу, щоб "Тіні" виглядали, як перший чи 15-й український фільм. Цим уже наївся — не цікаво. Хочу зробити проект, який на екрані нічим не відрізнятиметься від американського кіно. Такий експеримент.

Оператором став американець Марк Еберлі. У голлівудському блокбастері "Політ живих мерців" він знімав швидкісні пересування вампірів. "Тіні незабутих предків" — містичний трилер про сучасних студентів і карпатських мольфарів. Головну роль виконує 21-річний киянин Владислав Нікітюк. Також у картині знялися актори Дмитро Ступка, Ольга Сумська, Ольга Фреймут. 25-річна співачка гурту ХS Марина Шако (на фото) зіграла у трилері роль однієї з дев'яти студентів. Фінальну сцену битви знімали поблизу фортеці в Кам'янці-Подільському. Витратили на неї $30 тис.

— Туди приїхали втомлені, після важких зйомок у Карпатах. Були нічні зйомки у декілька змін протягом трьох днів. Вони удвічі дорожчі, ніж удень, бо потрібно удвічі більше людей і світла. На радощах прибули до Києва, що все знято. Подивилися матеріал і зрозуміли, що з нього можна використати лише 10 відсотків. Вирішили перезнімати у столиці, — каже режисер.

— Наступний фыльм хочу робити пригодницьким, типу недорогого "Індіани Джонса". Але не в Карпатах. Вистачить. Розповіли мені історію, що архітектором одного із замків на Львівщині був 5-річний хлопчик, який мав магічний циркуль. Кажуть, він дотепер там. Можливо, перетвориться на сценарій.

Зараз ви читаєте новину «Восени трилер "Тіні незабутих предків" вийде у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути