пʼятниця, 09 липня 2010 08:04

Віктор Ющенко дав 220 тисяч гривень на "Мазепу-фест"

17–18 липня на Співочому полі в Полтаві відбудеться музичний фестиваль "Мазепа-фест". Про це 6 липня повідомив його засновник і директор екс-нардеп 63-річний Микола Кульчинський. Фестиваль відбудеться увосьме.

— Ми хотіли зробити фестиваль довшим, додати два дні класичної музики. Але міськадміністрація дала поле тільки на 17 і 18 червня, — каже він. —  Із нашої ініціативи зібрали кошти на пам"ятник Івану Мазепі в Полтаві. Його досі не поставили.

До Полтави приїдуть столичні музиканти Марія Бурмака, сестри Тельнюк, Росава, львів"яни "Ґорґішелі".

— "Мотор"ролла" з Хмельницького довго не могла собі скласти ціну. Але сказали що в кризу погодяться і на символічний гонорар. Столичний гурт "НеДіля" представить новий альбом "Фортисимо". Гурт із Рівного "Мій батько п"є" грає соціальну рок-музику, а кияни "Вперше чую" — це телевізійні журналісти, які виконують сатиричний рок.

Організатори очікують на провокації біля сцени.

Я нарахував на сцені понад 40 пляшок

— Кілька років тому, коли сестри Тельнюк виконували пісні на слова Василя Стуса, до сцени з прапором СРСР підійшов глядач і почав нецензурно лаятися, — розповідає режисер Сергій Архипчук, 39 років. — Його забрала міліція. Прапор ми взяли собі для історії. Були провокації бандитів — дядьків 35–50 років, кримінальної зовнішності. Вони роздяглися по пояс, обмалювали тіла свастиками. Показували їх перед фото- та відеокамерами. Мовляв, усе пов"язане з Мазепою — нацизм. Два роки мене звинувачували в русофобії. Коли гурт "Бумбокс" був маловідомим, приїхав до нас уперше. Глядачі напилися пива і почали кидати пластикові пляшки в музикантів. Хлопці повелися шляхетно — не звертали увагу. Я нарахував на сцені понад 40 пляшок. Один підліток кричав "Це не рок! У них немає барабанів!". У Полтаві є частина публіки, яка поведена на російській "Арії". Усе, що на неї не схоже — не приймають.

П"ятий рік молодь виготовляє для фестивалю хоругву. На ній нашитий напис "Мазепа".

— Щороку це нова хоругва, — каже Сергій Архипчук. — Ходить між людей. Вони її торкаються, фотографуються з нею. Завжди чекаємо, коли вона з"явиться біля шостої вечора.

Із 23.00 гості зможуть розважатися в місцевому клубі "Вілла Крокодила". Там цілу ніч гратимуть полтавські рок-гурти. Бюджет фестивалю — 230 тис. грн. 220 тис. — дав екс-президент Віктор Ющенко. Решту знайшов Микола Кульчинський. Вхід на "Мазепу-фест" безплатний. Жити можна в наметовому містечку або в готелях за 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко дав 220 тисяч гривень на "Мазепу-фест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути