четвер, 13 жовтня 2016 00:35

Вантажник виграв у лотерею 600 мільйонів

Автор: фото надане театром ”Золоті Ворота”
  У виставі ”Як не стати порохом” київського театру ”Золоті ворота” актриса Інна Скорина-­Караба грає прибиральницю. Залізла під стіл від страху, що її чоловік виграв у лотерею 600 мільйонів. Його грає Дмитро Олійник
У виставі ”Як не стати порохом” київського театру ”Золоті ворота” актриса Інна Скорина-­Караба грає прибиральницю. Залізла під стіл від страху, що її чоловік виграв у лотерею 600 мільйонів. Його грає Дмитро Олійник

Чоловік повернувся з роботи збуджений. Дружина підозрює, що його звільнили.

— Я виграв у лотерею 600 мільйонів! — каже.

Так починається вистава "Як не стати порохом". Це перша прем'єра сезону в київському театрі "Золоті ворота". Створена за п'єсою угорця Дєрдя Шпіро. Драматург підіймає проблеми безробіття, втрачених можливостей.

Для постановки запросили режисера Ореста Пастуха, 29 років. Він починав як актор, створив 15 спектаклів у театрах Коломиї, Хмельницького та Івано-­Франківська.

— Знайшов п'єсу "Порох" у російському журналі "Современная драматургия". Написана 2007 року. Тема для нас актуальна. Це конфлікт минулого і майбутнього, страх перед невідомим. Те, що ми маємо сьогодні на Донбасі, — людей лякають, і це заважає їм зробити крок уперед. Ця історія про те, що ми часто боїмося відпустити страшне й погане минуле, — розповідає Орест Пастух.

Головний герой починав свій бізнес, однак прогорів. Працює вантажником. Його дружина — прибиральниця в багатіїв. Сім'я в боргах, на всьому економить. Мають двоє дітей. І раптом лотерейний білет, який чоловік купував потай від жінки, зірвав джек-пот.

— Нарешті можна поїхати на відпочинок, купити віллу на морі, — мріє голова сімейства.

А його дружина ставиться до грошей скептично. Думає: "Ми цими грошима розбестимо дітей, вони й так погано вчаться. Ще зв'яжуться з наркоманами і проститутками". Час від часу на сцені з'являється чоловік у білому — це примара батька жінки. Він радіє виграшу, збирає валізи, однак його ніхто не бачить. Подружжя ховає лотерейний білет у бляшанку. Вагаються, як вчинити з грошима — взяти, віддати комусь, викинути.

— У виставі хороші акторські роботи. Вони передають нюанси емоцій, — говорить після спектаклю телеведучий Олексій Ананов, 36 років. — Добре показано, як складно вийти із зони комфорту. Для мене тема теж актуальна. В кількох сценах герої начебто зібрались у подорож, однак їх зупиняє незвіданий світ. Можна думати, що десь краще. Але водночас, може, не варто розмінювати щастя, яке вже є, на щось непевне.

Виставу "Як не стати порохом" у театрі "Золоті ворота" покажуть 21 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Вантажник виграв у лотерею 600 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути