пʼятниця, 16 грудня 2011 05:15

В "Історії еротичного мистецтва" будуть Янукович і Симоненко

Автор: фото: Інна ПАЛИВОДА
  Балкон столичної багатоповерхівки, де вивішує свої малюнки письменниця Олена Ушакова
Балкон столичної багатоповерхівки, де вивішує свої малюнки письменниця Олена Ушакова

Із власною книжкою "Звезда волшебная" ходить по сусідських квартирах київська письменниця 49-річна Олена Ушакова. Її продає сама.

— Я відмовилася, і Ушакова пригрозила мені сокирою, — розповідає сусідка Ірина. Сказала: "Там же 670 сторінок! Усього за 40 гривень". Довелося купити.

Олена Ушакова колишня журналістка. 1987-го видала книжку "Срібна креш", а 1996-го у видавництві "Молодь" вийшла збірка "Звезда". Зараз її вірші може прочитати кожен. Авторка пише їх на зворотному боці шпалер і вішає на власному балконі на другому поверсі київської багатоповерхівки. Доповнює метровими ілюстраціями, які сама робить аквареллю. Минулого тижня на балконі висіли портрети Ющенка та Януковича. Колишній та чинний президенти стояли біля ночов із грошима. Внизу підпис: "Віктор Андрійович красти не звик — спер тільки вулика, бджіл і стільник. А Янукович ґав не ловив — вкрав Межигір'я і Ю. посадив". Цього тижня на плакаті зображені Азаров і Симоненко. Мешканців обурює, що всі герої Ушакової — голі.

— За 50 метрів школа, діти це фотографують на мобільники, — говорить сусідка Елла Єрьоменко.

Письменниця до помешкання не пускає. Розмовляємо на лаві.

— На журфак із хороших родин не йдуть, — розказує. — Не треба мене переконувати, що школяр ніколи в житті не бачив піську. Он дівки поїхали цицьками трусити під Ватикан. Народний депутат розказує, як колега його домагався, і нічого. А крайня — Ушакова. Намагаюся донести, що час знімати маски, показати, якою людина є насправді. Зараз пишу "Історію еротичного мистецтва". Там розділ присвячений політичній еротичній сатирі — Януковичу, Симоненку, Азарову, і ще один — театру. Актори — найпідліші люди після політиків.

"Історію еротичного мистецтва" авторка хоче видати у Харкові.

— Бо там 1999-го відкрили перший у Східній Європі Музей сексу. Правда, наш участковий каже: коли книжка вийде, я вже сидітиму в психушці. Але мене туди можуть посадити тільки родичі, а їх я, на щастя, не маю.

На одному з плакатів Ушакова зобразила дільничного у трусах-стрингах, із яких стирчать доларові купюри. Унизу підпис "Наша милиция нас бережет".

Зараз ви читаєте новину «В "Історії еротичного мистецтва" будуть Янукович і Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути