пʼятниця, 08 лютого 2013 00:00

"У нього один вихід — написати заяву про звільнення"

Автор: фото з сайта www.kp.ua
  Новий міністр культури Леонід Новохатько за освітою — історик
Новий міністр культури Леонід Новохатько за освітою — історик

Міністром культури 5 лютого призначили 59-річного Леоніда Новохатька. Очолює Київську організацію Партії регіонів. З 1996-го дев'ять років працював заступником кількох міністрів культури. Народився у селі Вечірки Пирятинського району на Полтавщині. Є доктором історичних наук, заслуженим діячем науки й техніки. Заробив 275 тис. грн, згідно з податковою декларацією 2011-го. Має дві квартири, понад 100 кв. м кожна, садовий будинок і автівку "Шкода Фабія" 2003 року. Попередня посада — заступник голови КМДА.

Олександр Бригинець, 50 років, нардеп фракції "Батьківщина":

— Хорошого міністра у поганому Кабміні не може існувати. Ми бачили, як умить були спалені хороші пориви у Тігіпка та інших. Нічого суттєво ні покращити, ні погіршити він не зможе. Щоб у країні був хороший міністр культури, прем'єр-міністр має вміти говорити українською, а президент відрізнити Ахметова від Ахматової. Новий міністр має великий досвід і як партійний чиновник, і як культурний, і як медійний. Чудово знає про всі проблеми культури та є кращим кандидатом, ніж якась телеведуча чи співачка. Коли він був куратором гуманітарних питань у КМДА, не раз мав з ним справу. Завжди знаходили порозуміння у вирішенні проблем, але ніяких конкретних дій не було. Від нього не залежало рішення. Так буде і зараз — буде розуміти й співпереживати, але не більше.

Богдан Бенюк, 55 років, актор, нардеп від "Свободи":

— Леонід Новохатько працював у Мінкульті та знає всі нюанси. Він тут не чужий. Важливо, щоб людина на посаді не була космонавтом. Новохатько працюватиме. Але йому доведеться триматися постулатів сьогоднішнього Кабміну. Цей уряд недовговічний. Не хочеться, щоб туди йшли люди з хорошим реноме. Потраплять у м'ясорубку.

Юка Гаврилова, 50 років, літературний агент:

— Персона міністра культури не має жодного значення. Нічого не зміниться. Щоб відбулися зрушення у культурній сфері, необхідні різкі зміни у країні. Почати можна з кількох убивств. Якщо Новохатько дійсно нормальна людина і хоче нею залишитися, у нього один вихід — написати заяву про звільнення. Людина, яка співпрацює із сьогоднішньою владою — антиукраїнською, антидержавною, — за визначенням брудна.

Зараз ви читаєте новину «"У нього один вихід — написати заяву про звільнення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути