пʼятниця, 09 вересня 2016 05:20

Телеканал "ВІККА" відсвяткував "25 років успіху"

Автор: ФОТО надане представниками ТРК
  Журналіст Ірина Малюкова, ведучий Юрій Олійник, головний редактор Юлія Кропива, шеф-редактор Олена Берестенко, ведучий Дмитро Подорожко фотографуються зі святковим тортом, який тримає ведуча погоди Ольга Сагун
Журналіст Ірина Малюкова, ведучий Юрій Олійник, головний редактор Юлія Кропива, шеф-редактор Олена Берестенко, ведучий Дмитро Подорожко фотографуються зі святковим тортом, який тримає ведуча погоди Ольга Сагун

— Черкащину без каналу "ВІККА" не можна уявити. Протягом 25 років ми підтримували свій бренд. Це — наше найбільше досягнення. Приємно, що "ВІККА" ровесник незалежності України. Наша країна молода, як і ми. Ще маємо розвиватися, — говорить Юлія Погостінська, директор телеканалу "ВІККА" з міста Черкаси.

Сьогодні виповнюється 25 років із дня його заснування. Це — найпопулярніший канал Черкаської області.

— У нас працюють високопрофесійні журналісти, монтажери, оператори, редактори. Щодня демонструємо фільми, авторські програми, випуски новин. Глядачам пропонуємо дивитися набагато далі та глибше на події в країні. До річниці зробили марафон "25 років успіху", — про­довжує Юлія Олександрівна.

— Створили програми на кожен день тижня. Спочатку розповідали про історію телеканала, плани на майбутнє. Презентували соціальні програми, де люди можуть просити допомоги. Також запросили колишніх працівників телеканалу.

— Наступні п'ять років виходитимемо на новий рівень. Будемо радувати та дивувати глядачів. Відкриємо нові проекти. Плануємо по одному щороку. Хочемо зробити сучасніший дизайн каналу. Стане яскравіший і якісніший. Рівнятимемося на всеукраїнські.

Із "ВІККИ" починали відомі журналісти Анна Панова з каналу "Україна", диктор "112 каналу" Юлія Галушка, Оксана Соколовська з ICTV.

— Працюю тут 14 років. Пишаюся колективом, — говорить Юлія Кропива, головний редактор телеканалу. — У нас ­командна робота. Потрібно мати високий професійний рівень, постійно розвиватися. Бути енергійною і сильною особистістю. "ВІККА" завжди вирізнялася на фоні інших регіональних каналів.

— В авторських програмах намагаємося не лише розважати, а й обговорювати проблеми. Не приховувати правди.

Перші роки на каналі працювали 22 людини. Виходили в ефір п'ять днів на тиждень. Бракувало технічного оснащення.

— У той час засоби масової інформації повністю контролювала держава. Не було навіть нормативних документів для недержавних ЗМІ, — розповідає Валерій Питомець, засновник телеканалу "ВІККА". — Вирішили створити канал разом із Валентином Селезнем. Працівників підбирали через знайомих, потім давали оголошення. На посади дикторів оголошували конкурс. Брали на роботу навіть без досвіду. Головне — бажання працювати. Було добре, якщо приходили зі своїм обладнанням. На каналі спочатку мали лише одну непрофесійну камеру. Кожного ранку розподіляли погодинно, хто зможе її взяти.

— Почали показувати світові новини. Перекладали й озвучували. Збирали інформацію з районів. Медичну рубрику вів лікар. Із працівниками телеканалу раз на тиждень займався логопед. Закуповували художні і пізнавальні фільми в Москві. У відеотеці було близько 500 найменувань. Із них 98 індійських фільмів. Як тільки вийшли в ефір — показали репортаж зі святкування Дня міста Черкас. У режимі "сьогодні на сьогодні" до нас в області ніхто не робив. Відтоді "ВІККА" залишається кращою на Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал "ВІККА" відсвяткував "25 років успіху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути