пʼятниця, 08 квітня 2016 00:50

Тарас Денисенко не хоче їхати до Франції

Автор: ФОТО З САЙТА www.md-eksperiment.org
  Виконавці головних ролей у фільмі ”Мій хлопчику” Тарас Денисенко та Віктор Григор’єв на зйомках серіалу ”Птах у клітці”
Виконавці головних ролей у фільмі ”Мій хлопчику” Тарас Денисенко та Віктор Григор’єв на зйомках серіалу ”Птах у клітці”

— До 30 років багато пив. Коли кинув — потрапив на черговий міжнародний кінофестиваль і тверезим оком оцінив, що мені тут нецікаво, — каже актор Тарас Денисенко, 51 рік. Його короткометражку "Мій хлопчику" покажуть у програмі цьогорічного Каннського фестивалю. Пояснює, чому не хоче їхати до Франції на міжнародну прем'єру картини.

Тарас Денисенко — син режисера Володимира Денисенка й актриси Наталії Наум. Закінчив ВДІК. Викладає на дикторському факультеті Київського театрального університету. "Мій хлопчику" — його режисерський дебют.

— Навіть не знаю, чого було більше — бажання зняти фільм чи показати іншим режисерам, що я теж розуміюся на кіно. В серіалах іноді отримую вказівки від режисерів — учорашніх студентів. До акторів не можна ставитися, лише як до тіл, типажу. Але й актор має розуміти весь процес створення стрічки, — каже Тарас Володимирович.

500 тис. грн на зйомки дала держава. Гроші надходили частинами, тому 25-хвилинну картину знімали півтора року. Це фільм про батька і хворого на астму сина. Мати їх покинула. Хлопець мріє, що вони з татом житимуть у власному будинку з басейном і будуть здорові.

— Сюжет народжувався з моїх спостережень, а частково — з вигадки. Батьківська любов — не менша за материнську, але більш незахищена. В очах суспільства жінка зобов'язана любити дітей. Чоловік у цій ролі часто невпевнений у собі. Мій фільм про людські стосунки. Про те, що почуття треба берегти. Бо це — найголовніше.

В українському фестивальному кіно чорнуха доходить до межі. Режисери зі Східної Європи захопилися мерзотою. Свідомо показують патології свого суспільства. Нагадують жебрака, якому по п'яні відрізали руку і він її виставляє в переході, аби розжалобити на більшу милостиню. Я хотів через кіно подивитися на те, що допомагає залишитися людьми. Не піддатись обставинам і не самознищитися.

Крім самого Денисенка, у фільмі "Мій хлопчику" знялися актриса столичного театру Франка 51-річна Інна Капінос і 12-річний Віктор Григор'єв — син режисера Анатолія Григор'єва.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Денисенко не хоче їхати до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути