вівторок, 06 вересня 2011 00:15

Світлана Струк малює портрети на тролейбусних зупинках

31 серпня у столичній "Я галереї" відкрилася виставка 25-річної художниці Світлани Струк "Маленькі і великі". 10 картин створила за рік. На них зобразила бабусь, кросівки на батареях, перехожих на київських вулицях.

— На картинах я показала місто на початку зими, коли закінчується короткий світловий день. Для мене сутінки — це час найбільших вражень. На картині "Лук'янівка ввечері" зобразила чоловіків, що йдуть по вулиці у спортивних штанях і з цигарками в зубах. Одразу їх замалювала олівцем прямо на тролейбусній зупинці.

Галереєю ходять п'ятеро відвідувачів. Бородань із торбою довго розглядає картину з трьома цибулинами. Вони проростають узимку в склянках з водою на міському підвіконні.

— Цю роботу намалювала по аналогії з німецьким живописцем Альбрехтом Дюрером, — розповідає художниця. — Він зобразив нарциси. Одна квітка тільки розпускалася, а інша опадала. Мала на увазі життя, яке швидко минає. Усі картини про відчуття людини, яка потрапила до великого міста. Це розгубленість, пошук, втома. Добре це відчуваю, бо приїхала до Києва з Івано-Франківська.

На всю стіну полотно "Лук'янівка". На ньому — підвіконня з цибулинами. У вікні видно жінку похилого віку. Вона везе по снігу кравчучку з картоплею.

— Картини об'єднує тема бідності, — каже відвідувач Володимир Гура, 72 роки. — Світлана показує похмуру дійсність. І кольори приглушені, сірі.

Виставка триватиме до 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Струк малює портрети на тролейбусних зупинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути