понеділок, 18 травня 2009 17:47

"Шоу Світлани Лободи гідно виглядало б у нічному клубі"

Автор: фото: REUTERS/Sergei Karpukhin
  Французька співачка Патрісія Каас виступала на Євробаченні у 20-ті роковини від дня смерті своєї матері. Два десятиліття 16 травня співачка не виходила на сцену. Заради конкурсу порушила це правило
Французька співачка Патрісія Каас виступала на Євробаченні у 20-ті роковини від дня смерті своєї матері. Два десятиліття 16 травня співачка не виходила на сцену. Заради конкурсу порушила це правило

У фіналі пісенного конкурсу Євробачення виступили представники 25 країн. Першим на сцену вийшов Саша Сон, Литва. Він виконав пісню Love.

— За вокал поставив би йому "чотири з плюсом", — каже продюсер 40-річний Максим Паперник із Києва. Він знімає кліпи для Софії Ротару, Олександра Пономарьова, Ірини Білик, Тамари Гвердцителі. — Пісня — посередня, не роздратувала й не розчарувала. Якби її заспівав наш Діма Клімашенко, це вразило би більше. Литовському виконавцю забракло енергетики.

Ізраїльський дует — Ноа та Міри Авад — виступив на "четвірку", голосів майже не було. Хоча Ізраїль завжди радував вокальними знахідками. Пісня сіренька, ніякого шоу. Солістки — ефектні дівчата в чорних сукнях, але від них не йшло в зал енергетики.

Француженка Патрісія Каас виконала пісню Et S"il Fallait Le Faire. Її вокал — "п"ятірка", це голос цілого покоління. Мене здивувала пісня. Це — французький шансон, зовсім не у форматі конкурсу. Сподобалося ефектне світлове вирішення.

Представниці Швеції Малені Ернман за оперний вокал поставив би "п"ятірку", а за естрадний — два бали. Дівчина естрадним співом геть не володіє. Вона шепотіла куплети, а після того оперним голосом виконувала приспів. Балет із масками був якісним гарніром.

Ігор Цукров та Андреа виступали за Хорватію. Хлопець співає непогано, на "четвірку з плюсом", а дівчина — слабша. Пісня нагадала мені стиль, який любить Філіп Кіркоров, — трохи циганський, трохи ресторанний.

У виступі португальського гурту Flor-de-lis була щирість, без манірності примадонн шоу-бізнесу. Стилізували номер під фолк. Сцена — яскрава, з квітами, веселками. Створили позитивний настрій, хоча солістка співала на "четвірку".

Представниця Ісландії Йоханна — чарівна блондинка в синій сукні. За вокал — тверда "п"ятірка". А за пісню Is it true? — "чотири з плюсом". Чогось їй бракувало, може, харизми? До першого місця трохи не дотягнула. Але виступ був гармонійний, із живими інструментами.

Грецькому співаку Сакісу Рувасу поставив три "п"ятірки" — за вокал, пісню й шоу. Воно зроблене винахідливо — з помостом, який відкривався, а всередині був грецький прапор. Сакіса після цього номера порівнювали з Дімою Біланом. Але Сакіс самостійний артист, там не було наслідування. Його недооцінили. Може, тому, що він солідного віку (Рувасу 37 років. — "ГПУ").

Вокал сестер Інги та Ануші з Вірменії та їхню пісню Jan-Jan оцінив на "п"ятірку". Цікаво поєднали фолк і попсу. Гарно доповнили виступ національними костюмами.

Пісня Патрісії Каас була зовсім не у форматі конкурсу

Здається, представниця Росії Настя Приходько на конкурсі співала гірше за всіх. Був просто надривний вокал, хрипіла. Може, через утому або хвилювання? Пісня — красива, але надто слов"янська. Сцену оформили депресивно. У відео використали прийом із кліпу "Віа Гри", коли дівчина перетворювалася на літню жінку. На цьому конкурсі глядачі хочуть розважатися, а від виступу Насті залишилося сумне враження.

Азербайджан представляли Айсель Теймурадзе та Араш із піснею Always. Араш — відомий поп-співак, але нічого особливого не показав. Дівчина гарна, проте співає слабенько. Дует наслідував турецькі мотиви.

Гурт "Регіна" виступав за Боснію та Герцеговину. У пісні були задовгі програші. Коли пісня має формат 3 хвилини, нерозумно грати на інструментах по 15 секунд. Загальне враження слабке. Але соліст непоганий, енергійний.

Молдову представляла Неллі Чобану з піснею Nora din Moldova. Неллі — хороша вокалістка, співала на тверду "п"ятірку". Має добру енергетику. Вона пішла шляхом нашої Руслани, використала чистий фолк. Але через це пісні забракло європейськості.

У мальтійки К"яри якісний гарний вокал. А пісня What If We трохи пафосна, хоча така патетика пасувала до пишних форм співачки. Сподобалося, коли на великому плані кокетливо підморгнула в камеру.

Естонський гурт Urban Symphony представив пісню в ритмі танго. Композиції не вистачило хітовості, драйву. Головна фішка виступу — живі інструменти. Співали на п"ять балів.

Данець Нільс Брінк дуже старався. Але іноді фальшивив.

Дует із Німеччини Alex Swings та Oscar Sings! удало стилізував свою композицію під рок-н-рол, але вокал був на "чотири з плюсом". Шоу Діти фон Тіз — безумовно, вдалий хід. Добре, що вона не влаштувала стриптизу, бо це остаточно відвернуло б увагу від артистів.

По "четвірці" поставив за вокал і пісню Хадісе, представниці Туреччини. Шоу не було, просто танці гарних дівчат у червоних сукнях.

Представниця Албанії Кейсі Тола смішна. Пісню виконала непогано, але іноді від хвилювання трохи між нотами скакала. За шоу поставив би двійку, надто еклектичне.

Пісня Fairytale Олександра Рибака з Норвегії мені здалася  дуже наближеною до стандарту Євробачення. Мотиви були навіть не норвезькі, а якісь ірландські. Особливого шоу не було, Рибак "узяв" своєю дитячою наївністю. У нього кумедна зовнішність, підкупає щирістю.

Оцінки, які отримала представниця України Світлана Лобода, — це реальні бали, яких шоу було варте. Вона виконала композицію Be my Valentine, або Anti-crisis girl. Жодна з країн не використала слова "криза", бо політичне життя треба відокремлювати від культурного. Дуже дивно її знімали — я побачив лише два крупні плани. Таке враження, що хотіли сховати Світлану навмисне. Приємно, що вона сама написала пісню. Але ці хлопці в римських шоломах, колеса... Таке шоу гідно виглядало б у нічному клубі. Доки Лобода робила кульбіти, стрибала за ударну установку, в неї не було часу показати свою енергетику. У співачки було велике бажання епатувати. Але замість епатажу вийшов великий сумбур.

Румунка Єлена виступила дуже посередньо. Просто дівчина з балетом.

Велику Британію на конкурсі представляла Джейд. За пісню It is my time — "п"ятірка", але шоу було надто академічне.

Пісня фінського дуету Waldo"s People Lose Control нагадала дискотеку 1990-х. Співали гарно, однак трошки віддавало нафталіном.

Завершила конкурс іспанка Сораї Арнелас. Гарна білявка, здалеку трохи схожа на американську актрису Шерон Стоун. Але було відчуття вторинності — надто подібно перед тим виступали Азербайджан, Туреччина, Румунія.

Зараз ви читаєте новину «"Шоу Світлани Лободи гідно виглядало б у нічному клубі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути