пʼятниця, 28 грудня 2012 05:30

"Почали більше заробляти — є гроші піти в кіно"

"Почали більше заробляти — є гроші піти в кіно"
Кадр з фільму "Хоббіт: Несподівана подорож" Фото: kinopoisk.ru

Про підсумки українського кінопрокату 2012 року розповідає власник мережі "Кінопалац" Богдан Батрух, 55 років:

— Цього року фільмів російського виробництва було більше, ніж з усіх інших країн. Але прибутки від цих стрічок приблизно в чотири рази менші. Фільми легше дістати, тому їх так багато. Але вони менш якісні. Йдуть на них не так охоче.

А попит зростає на свята?

— Новий рік і 8 Березня — найкращий час для кінопрокату в Україні. Відвідуваність кінотеатрів зростає вдвічі. Цьогоріч узагалі українці набагато більше ходили в кіно, порівняно з минулими роками. У світі — навпаки. Це свідчить, що українці вгамовують спрагу до кіно після багатьох років застою. І що почали трошки більше заробляти — з'явилися гроші піти в кіно. Також цього року незбалансовано багато дивилися комедії. Раніше наші глядачі найбільше любили мелодрами. Напевно, бо життя сумне в країні, і в кінотеатр ідуть розслабитися й посміятися.

Які картини найпопулярніші напередодні Нового року?

— Фільми на новорічну тематику насправді не особливо популярні. Найбільше дивляться стрічки, що не мають обмежень у віці й жанрі. Цього року, думаю, добре піде "Гобіт".

Як пережив прокатний рік "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь"?

— Уже досягнення, український фільм потрапив у прокат. Його доля навіть перевершила наші сподівання. Є досить широка публіка, яка скучила за українським і хоче його дивитися. Треба її виховувати.

2

мільйони гривень заробив від 19 січня у прокаті фільм Михайла Іллєнка "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь". На його виробництво витратили 16 млн грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Почали більше заробляти — є гроші піти в кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути