вівторок, 28 квітня 2015 05:40

Новели про Крим вийдуть книжкою

Новели про Крим вийдуть книжкою

149 текстів отримало журі конкурсу "Новела по-українськи". Цьогоріч його провели ­втретє. Тема текстів – вільна, місце дії – Крим, Україна.

Перемогла новела "Маша зі Пскова вже освоїлася" 28-річної Надії Страшко із Гадяча на Полтавщині. Авторка отримала тисячу гривень нагороди у столиці на "Книжковому Арсеналі" 26 квітня. Текст надрукували у журналі "Країна" за 23 квітня. Головний герой – старий полковник. Радіє російській окупації Криму, згодом втрачає родину. Дочку з чоловіком Мустафою, кримськотатарським активістом, востаннє бачили на прикордонному блокпосту. Пенсію полковнику приносять вчасно, але ліки купити нікому. Чоловік вирішує скоїти самогубство.

Друге місце здобула новела 31-річної Галини Максимів "Маркова корова". ­Авторка закінчила Українську академію друкарства за спеціальністю журналіст, редактор і видавець. Веде інформаційний напрямок у Долинській міській раді. Є членом Національної спілки журналістів, фіналістом і переможцем численних літературних змагань. Керує літературною студією "Слово" при Долинській центральній районній бібліотеці Івано-Франківської області.

Твори решти фіналістів можна буде прочитати на сайті ­­­gazeta.ua. Також восени літературна агенція "Дискурсус" видасть книжку з найкращими новелами про Крим. Торік на конкурсі переміг твір "Стоїмо" сумського письменника Владислава Івченка. Присвятив його Євромайдану. Наступну "Новелу по-українськи" проведуть навесні 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Новели про Крим вийдуть книжкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути