вівторок, 27 вересня 2016 07:20

Мультфільм про дитячу бійку визнали найкращим

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com/linoleum
  Кадр із мультфільму ”Кухар”. Він розповідає про дітей, які мрі­ють опанувати професію кулінара, аби спекти для бабусі торт
Кадр із мультфільму ”Кухар”. Він розповідає про дітей, які мрі­ють опанувати професію кулінара, аби спекти для бабусі торт

— Щоб смачні виходили страви, треба знати всі трави-приправи. І хоч раз потримати в руці різні прянощі та корінці, — співає посуд у мультфільмі "Кухар". Картина перемогла в національному конкурсі міжнародного фестивалю анімації "Лінолеум". Захід тривав у Києві з 15 по 18 вересня. Авторам пластилінового мультфільму вручили $2 тис.

— Це один з епізодів 10-серійного фільму "Професіонали". Кожен починається запитанням головних персонажів: ким бути? Діти уявляють себе будівельниками, водіями, лікарями, столярами, садівниками, кухарями, музикантами, вчителями, художниками й журналістами. Опиняються то в лікарні, то в саду, то в меблевому цеху. Розуміють, що кожної професії треба вчитися. Нашвидкоруч важко стати професіоналом. Без навичок, навіть взявши до рук звичайний міксер, діти залишають по собі брудну кухню, а не смачну страву, — розповідає режисер "Кухаря" 51-річний Степан Коваль. 2002-го він став володарем "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю за картину "Йшов трамвай 9-й номер".

На серіалом "Професіонали" працювали три роки. Кошторис фільму — 4 млн грн.

— Ми не намагалися виявити складнощі професій. У мультфільмі показані найпростіші речі, які потрібно вміти. Нашим героям це вдалося не одразу. Але вдалося, і вони подарували бабусі тістечко.

Фестиваль "Лінолеум" у Києві проводять вдруге. До того вісім років проходив у Росії. На захід надійшло понад тисячу робіт — із США, Великої Британії, Ірану, Німеччини, Канади, Індії та інших країн.

Головний приз міжнародної програми дістався французькому мультику про дитячу бійку "Якось із третього разу". Його автори отримали $3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм про дитячу бійку визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути