пʼятниця, 02 грудня 2011 07:45

"Мерседес-Бенц" був лише у Висоцького і Брежнєва

— Пять лет жизни отдал фильму, 20 миллионов долларов в него вколбасил. Это железным надо быть, чтобы не нервничать, — у кафе київського кінотеатру "Оскар" 47-річний Микита, молодший син поета і співака Володимира Висоцького тремтячими пальцями тягнеться до пачки цигарок. Вона виявляється порожньою.

— Принесіть сигарет, будь ласка, — каже помічниці. Має низький хриплуватий голос. — "Мальборо червоне".

Такі цигарки курив Володимир Висоцький. Микита приїхав в Україну презентувати фільм про батька "Висоцький. Дякую, що живий". Він є співпродюсером і сценаристом стрічки.

— Над фільмом працювали 850 людей, не рахуючи масовки. Більш як сто днів знімали по 12 годин на добу. Часто кажуть: "Висоцький — це наркоман, який рубав з концерту по 300 рублів, коли інші на 140 місяць жили". Це все одно, що назвати Пушкіна ловеласом. Наркоманів багато, ловеласів ще більше, але тільки Висоцький написав "Охоту на волков".

Співпродюсерами стрічки є телеканал "1+1" та американська компанія "Коламбія пікчерс". У фільмі йдеться про п'ять днів із життя поета. У липні 1979-го співак у передінфарктному стані їде на гастролі в Бухару, куди його коханці Тетяні довелося везти йому морфій і де врешті переживає клінічну смерть. 25 липня його серце не билося 8 хв. Помер він рівно за рік.

Ім'я актора, який зіграв Висоцького, тримають у таємниці. Кажуть, це Сергій Безруков або Микита Висоцький. Безруков схожий за фігурою та формою вух, Микита — за рисами обличчя.

— Ні за що не скажу, хто грає Висоцького. Хочу, щоб глядач бачив тільки батька, а не шукав за ним артиста. Маску для актора робили півроку. Ліпили не з посмертної, бо її знімали із застиглого обличчя, а через фотографії. Гримери  виліпили підборіддя, ніс і лоб.

Щодня акторові по 6 год. наносили грим. На це пішло понад $30 тис. Голос обробляли на комп'ютері.

Співак протягом життя мав вісім машин. Майже всі розбив в аваріях. У фільмі він їздить на "Мерседес-Бенці" блакитного кольору. Таких автомобілів, за чутками, наприкінці 1970-х у Росії було лише два — у Висоцького та генсека СРСР Леоніда Брежнєва.

— Він не просто любив їздити на високій швидкості. Він усе життя був на такій швидкості, — за півгодини розмови Микита запалює четверту цигарку. — Я також любив поганяти. Але потім із сім'єю потрапив в аварію, наша машина декілька разів перевернулася. Ніхто не постраждав, але тоді я зрозумів: як батько, не можу. Він був дуже легкою людиною, такий стиль життя не всім вдається. Боюся, що після цієї стрічки зіпсуються стосунки з деякими його друзями — занадто болюча тема для них.

— Боляче й неприємно дивитися на Безрукова-Володю, — каже акторка Лариса Лужина, 72 роки. Вони разом знімалися у фільмі "Вертикаль". — Я була проти того, щоб на екран вилили всі його хвороби і наркотичні загули.

У кінотеатрах Києва стрічку показують з 1 грудня.

 

"Любов не може жити довго. Батько кохав декількох жінок"

Володимир Висоцький одружувався тричі. З першою жінкою Ізою Павловою жив чотири роки. Про неї у фільмі не згадують. Друга Людмила Абрамова з'являється у спогадах співака. Вона народила йому синів Микиту й Аркадія. Третя — французька акторка Марина Владі тільки двічі телефонує героєві стрічки.

— Любов не може жити довго. Батько кохав декількох жінок, — згадує Микита Висоцький. — Нас із братом дуже любив, хоча бачилися не часто. Мама розповідала, що коли народився Аркадій, батько біля пологового будинку заліз на стовп і кричав: "Покажи сина". Був такий щасливий. Ми з братом швидко обігнали батька в зрості, він дуже тішився цьому. Коли разом ходили на атракціон у парк Горького, йшов посередині, а по боках ми — на голову вищі, кремезні.

Власниками прав на творчість Висоцького є Марина Владі та двоє його синів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Мерседес-Бенц" був лише у Висоцького і Брежнєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути