пʼятниця, 13 січня 2017 07:30

Меріл Стріп розкритикувала Дональда Трампа

Автор: Reuters
  28-річна американська акторка Емма Стоун на врученні премії ”Золотий глобус”. Отримала нагороду за найкращу жіночу роль. У мюзиклі ”Ла-ла Ленд” режисера Демієна Шазела зіграла офіціантку, яка мріє підкорити Голлівуд
28-річна американська акторка Емма Стоун на врученні премії ”Золотий глобус”. Отримала нагороду за найкращу жіночу роль. У мюзиклі ”Ла-ла Ленд” режисера Демієна Шазела зіграла офіціантку, яка мріє підкорити Голлівуд

— Якщо повиганяти з Америки всіх іноземців — не залишиться, що дивитися. Окрім футболу та змішаних єдиноборств. А це не мистецтво. Зірка Голлівуду Емі Адамс народилася в італійському місті Віченца. Наталі Портман — в ізраїльскому Єрусалимі. Райан Гослінг — із канадської провінції Онтаріо. Дев Пател народився в Кенії, а зростав у Лондоні, — каже 67-річна Меріл Стріп у своїй промові на церемонії вручення "Золотого глобуса". Засуджує публічні вислови президента США Дональда Трампа проти імігрантів.

Актрису також обурив випадок на одному з його передвиборних мітингів. Там політик спародіював репортера з артрогрипозом. Це системне захворювання скелетно-мускульної системи, що викликає деформацію кінцівок.

— Досі не можу викинути з голови цю приголомшливу картину. Неповага провокує неповагу. Жорстокість породжує жорстокість. Треба засуджувати приниження і порушення прав людей з обмеженими можливостями, — додає Меріл Стріп.

"Золотий глобус" — друга за престижністю кінопремія в США. Її називають головною репетицією "Оскару". 74‑та церемонія нагородження відбулася в Лос-Анджелесі.

Меріл Стріп вручили відзнаку "за видатний внесок у кінематограф".

Сім "Золотих глобусів" цьогоріч отримали творці мюзиклу "Ла-ла Ленд". Це — рекорд премії.

Відзначили виконавців головних ролей — канадця Раяна Гослінга, 36 років, та 28-річну амери­канку Емму Стоун. Зіграли закохану пару джазо­вого піаніста й актриси-початківця. Нагороду також отримали режисер, сценарист, композитор фільму.

— Це добре кіно. Але не розумію, чому саме ця стрічка виграла в стількох номінаціях. Відкриття в цьому жанрі відбувалися в 1930–1970 роках. У XXI сторіччі вже не знімають мюзиклів у класичному розумінні. Лише фільми з елементами співу і танців, — говорить кінознавець Андрій Алферов, 39 років.

Найкращою драмою визнали фільм "Місячне світло". Розповідає про дорослішання чорношкірого підлітка-гомосексуаліста в неблагополучному районі міста Маямі.

Кращим драматичним актором став молодший брат Бена Аффлека — Кейсі Аффлек. У стрічці "Манчестер біля моря" виконав роль сантехніка, який після смерті брата повернувся в рідне місто, щоб доглянути за племінником.

Найкращою драматичною актрисою стала француженка Ізабель Юппер. У картині "Вона" голланд­ця Пола Верховена зіграла жінку, яка прагне помститися своєму ґвалтівнику.

— Режисер не знімав фільми такої сили з часів еротичного трилера "Основний інстинкт" 1992 року, — продовжує Алферов.

Стрічку "Вона" також нагородили в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Зараз ви читаєте новину «Меріл Стріп розкритикувала Дональда Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути