вівторок, 05 березня 2013 00:15

Марко Вовчок нагадує Чорну вдову

Марко Вовчок нагадує Чорну вдову

12 номінацій на "Оскар" цьогоріч мала стрічка Стівена Спілберґа "Лінкольн". За роль президента США кіноакадеміки визнали найкращим актором 55-річного Деніела Дей-Льюїса. Про кого з української історії можна зняти гідний "Оскара" фільм, розповідають режисери і літератори.

Ірен Розобудько, письменниця, 50 років:

— Надзвичайно насичене особисте життя мала Марко Вовчок. Ми знаємо її за книжками, а насправді це була фатальна жінка. Мала купу романів, полонила Івана Тургенєва, дружила з Жулем Верном. Це справжня українська Жорж Санд. Письменницю можна порівняти з Чорною вдовою. Троє її чоловіків померли, всі молодші за неї. Останній був товаришем її сина-студента.

Володимир Тихий, режисер, 42 роки:

— Цікаво було би зняти фільм про Довженка. У ньому стільки протиріч. Але я не брався б за біографічну картину. Враховуючи ті технології, які є в Україні, — ми не можемо зробити стрічку рівня Голлівуда. Вона не буде професійною. Для цього потрібний кінопроцес. Кіно має бути індустрією, але не тільки у форматі виробництва серіалів для російських каналів.

Віталій Капранов, письменник, 45 років:

— Про Романа Шухевича можна розказати неймовірну історію. Від його підприємницької діяльності в рекламній агенції та до підпільної армії, яка вела війну майже 10 років. І водночас він примудрявся відпочивати у санаторії в Одесі. Із фальшивими документами, з тим фото, що було в розшуку. Це вже не просто біографія. Тут мало хто повірить, що насправді такі люди були.

Любомир Левицький, режисер, 32 роки:

— Перший у світі гелікоптер запустили у Києві на Подолі, але про це ніхто не знає. Його вигадав авіаконструктор Ігор Сікорський. Показати цю постать у фільмі було б варто. Сьогодні його вертольотами літає президент США.

Андрій Кокотюха, письменник, 42 роки:

— Можливо, добре було би зробити стрічку про дисидента Василя Стуса. Але хай би хто робив це кіно, все звернеться на пафос. Як і про Шевченка. Про нього та Лесю Українку я взагалі утримався б знімати фільми найближчі років 20. Адекватно показати всіх персонажів, зображених на грошових купюрах, сьогодні майже нереально.

Галина Вдовиченко, письменниця, 53 роки:

— Про Соломію Крушельницьку чудовий фільм вийшов би. Окрім надзвичайного голосу і слави, там є щасливе і нещасне кохання. Колись писала статтю про неї. Запам'яталося, що перед виставами Соломія ні з ким не розмовляла, але з'їдала великий шмат м'яса. У неї справді було кінематографічне життя.

Зараз ви читаєте новину «Марко Вовчок нагадує Чорну вдову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути