вівторок, 31 липня 2012 06:45

Марія Яремчук стала третьою на "Новій хвилі"

Автор: фото з сайта www.glamurchik.tochka.net
  Співачка 19-річна Марія Яремчук виконує пісню ”Весна” 28 липня у концертному залі ”Дзінтарі” на конкурсі ”Нова хвиля” в латвійській Юрмалі
Співачка 19-річна Марія Яремчук виконує пісню ”Весна” 28 липня у концертному залі ”Дзінтарі” на конкурсі ”Нова хвиля” в латвійській Юрмалі

Третє місце здобула 19-річна Марія Яремчук на пісенному конкурсі "Нова хвиля" у латвійському місті Юрмала. Переможницею стала російська співачка 23-річна Нілуфар Расулмухамедова. Друге місце посів італієць Констанцо Дель Пінто. У конкурсі змагалися 16 співаків із 14 країн. Переможців нагородили 29 липня.

— Першою мене привітала мама, — каже Марія Яремчук. Мати співачки Дарина Яремчук працює вчителькою української мови та літератури в Чернівецькому училищі мистецтв. Батько — співак Назарій Яремчук, помер 43-річним від раку шлунку, коли дочці було 2 роки. — Мама сказала, що дуже мною гордиться. Насправді то я їй вдячна. Вона робила все, щоб я не розслаблялась. Наприклад, примушувала ходити до музичної школи. Тато також гордився б. По поверненню в Київ, у мене розписаний кожен день.

Взяти участь у "Новій хвилі" Марії Яремчук запропонував продюсер конкурсу Ігор Крутой. Співачка полетіла до Юрмали 14 липня, за дев'ять днів до конкурсу.

— Брала одну валізу одягу. Там було кілька суконь, вісім пар взуття, капелюх, купальник, диск з улюбленим фільмом "Чикаго" та хрестик, який купила собі в Єрусалимі. Концертні сукні шиють дизайнери конкурсу.

Для Марії підібрали два десятки концертного вбрання. Зупинилися на трьох сукнях. Першого конкурсного дня співачка в довгому блискучому платті бежевого кольору від російської дизайнерки Ізети Ґаджієвої заспівала пісню "Хоумлес" британки Леони Льюїс і набрала 97 балів із 99 максимальних. Другого дня виконувала хіт Софії Ротару "Тече вода" у короткій чорній шкіряній сукні та червоних туфлях на платформі. Останнього дня вбралася в довгу фіолетову сукню на одне плече. У ній виступала з піснею "Весна". Її написав продюсер співачки Андрій Француз. За третє місце Марія Яремчук отримала 20 тис. євро та спеціальні призи — зйомки кліпу на пісню "Весна" та його постійний показ на російському телеканалі "Муз ТВ".

Переможниця конкурсу росіянка Нілуфар Расулмухамедова отримала 50 тис. євро. Вона родом з Узбекистану, має й українське коріння. 12-річною з батьками переїхала до Москви. Закінчила інститут сучасного мистецтва. Співала у бек-вокалі російського співака Стаса П'єхи. Разом із Марією Яремчук брала участь у талант-шоу "Голос країни". Дійшла до фіналу програми.

— Перемога Нілу стала для мене несподіванкою, — каже продюсер 51-річний Ігор Ліхута. — Перше місце віддав би італійцю, а Нілуфар поставив би на третє. Наша Марійка стовідсотково була би на другому. Ще до конкурсу казав, що їй може забракнути досвіду перед великою аудиторією. Першого ж дня переконався в цьому. Камера зняла її руки. Вони так трусилися, що їх неможливо було зловити поглядом. "Нова хвиля" — серйозний конкурс. Глядачі віддають за квиток по 3 тисячі, приходять у діамантах. Треба готуватися насамперед психологічно. Багато працювати перед камерами, на великому залі, щоб мозок звикав.

— Для участі в Євробаченні треба мати шалені кошти — близько півмільйона доларів. На "Нову хвилю" — копійки. Гроші йдуть лише на переїзд, мінусовку і сценічний костюм. Не треба показувати кліп, замовляти готелі. Переможці "Нової хвилі" отримують найбільші премії. Виступи артистів показують по українському, російському та прибалтійських каналах. Але мало перемогти. Артист повинен мати розумного продюсера. Шоу-бізнес — це бізнес, що має базуватися на бізнес-плані.  Без цього виконавця через місяць після перемоги забудуть. Співачки Тетяна Ширко і Маша Собко на цьому конкурсі посідали другі місця. Тепер їх не чути.

Україна перемагала на "Новій хвилі" 2009-го, коли її представляла Джамала. Другі сходинки займали Тіна Кароль,Тетяна Ширко та Марія Собко. Міла Нітич — була на третій.

Зараз ви читаєте новину «Марія Яремчук стала третьою на "Новій хвилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути