пʼятниця, 27 травня 2011 02:30

Іван Андрусяк написав про чупакабру

Два вірші про чупакабру написав поет 42-річний Іван Андрусяк.

— Був нещодавно у Тернополі й читав малявкам свою повість про Чакалку. Це містична людиноподібна істота. Вона приходить уночі й забирає у ліс неслухняних дітей. Малявки послухали й цілком серйозно попросили написати книжку про чупакабру. Думаю, якщо дітям цікаво — треба робити. Приїхав додому і з льоту написав кілька віршиків.

У творах Андрусяка чупакабра жіночого та чоловічого роду. Римується зі словами "швабра" та "фарба". Активно розмножується: "А зранку, зламавши і віник, і швабру, і ледь не зваливши димар, навідав самотню сумну чупакабру самотній сумний чупакабр. Хоч часу відтоді пройшло небагато, а вже голоси в них дзвенять, вже сум де й подівся — бо в них повна хата маленьких чупакабренят".

Загадкова істота у віршах Андрусяка — хороша.

— Моя чупакабра може напакостити, але по-доброму. Книжка не повинна лякати малечу, бо вони її просто закинуть. Мої діти чупакабри не бояться. Два роки тому були влітку в селі. У двір до нашої бабусі постійно ходить багато чужих котів. Був один серед них дуже шкодницький, але боязливий. У дітей головною забавкою була нагодувати Чупакабру. Назвав так кота. Він весь час тікав, а малявки підманювали його шматком ковбаси.

Вірші про містичного звіра Андрусяк вже читав власним дітям.

— Поезії свіжі, тому відгуків від малечі ще не було. Але своїм дітлахам уже читав. Їм дуже сподобалися. Реготали й "чупакабрилися". Думаю, в майбутньому цілком можливо, що моя Чакалка познайомиться з чупакаброю. Про видання окремої збірки говорити рано. Треба спочатку написати достатньо віршів. Це ж не сів і твориш про чупакабру. Має саме писатися.

Зараз ви читаєте новину «Іван Андрусяк написав про чупакабру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути