вівторок, 06 вересня 2016 07:35

"Фільм про кохання, а партнершу не можна обняти"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/vasiliy slyusar
  Актриса Тетяна Юрікова в фільмі ”Осінні спогади” грає закохану в чоловіка сестри — роль виконує актор Олександр Ігнатуша
Актриса Тетяна Юрікова в фільмі ”Осінні спогади” грає закохану в чоловіка сестри — роль виконує актор Олександр Ігнатуша

— Сільський скульптор Олександр поховав дружину. Роками оплакує її. З кімнати жінки зробив молитовню. Хоча, ще коли була жива, мав стосунки з її сестрою Наталкою, яка народила йому сина, — розповідає про свою роль у фільмі "Осінні спогади" актор Олександр Ігнатуша, 61 рік.

Стрічку показали 24 серпня на Міжнародному кінофестивалі "Місто Мрії" в Рівному. Картину знімали Україна, Іран та Чехія.

— Наталка допомагає Олександрові по господарству. Вона закохана в нього, — ­продовжує Ігнатуша. — Згодом він наймає на роботу пораненого ветерана війни на Донбасі, музиканта Толю.

Дія відбувається в селі поблизу польського кордону. В лісі селяни знаходять непритомну дівчину. Іма — біженка з Ірану. Намагалася потрапити до Євросоюзу. Наталка приводить її у дім Олександра. Іма через стрес весь час мовчить, має проблеми із зором. У неї закохуються обидва чоловіки.

У фільмі знімалися ­Дмитро Лінартович, Тетяна Юрікова, Галина Яблонська й іранська актриса Назанін Ахмадишахпоурабаді.

— Фільм про кохання, а партнершу не можна обняти, — каже актор 38-річний Дмитро Лінартович. Грає Толіка. — Першого ж дня на зйомках трапився конфуз. Назанін під'їхала на авто до готелю, водій подав їй руку. Актриса зніяковіла. Режисер Алі Фахр Мусаві пояснив, що, за іранськими традиціями, чоловік не може торкатися чужої жінки.

— У стрічці мінімум діалогів. Про переживання та почуття героїв говорять їхні очі та вчинки. Назанін уперше була в Україні. Її цікавили побут, їжа, як у нас відзначають традиційні свята.

Знімальна група впродовж місяця жила в селі. Інколи "до вітру" треба було виходити у двір. Хоча мені після кількох місяців на Рівненському полігоні зйомки були, як позачергова відпустка. Проходив вишкіл для відправки в зону АТО. Не мав потреби входити в образ воїна. У фільмі є епізод, де переглядаю фотографії фронтових побратимів. Усі ті фото — справжні.

Режисер і продюсер стрічки 41-річний Віктор Вільгельм — чех за походженням. Живе в Україні. Каже, спершу хотів знімати французьку історію, та для цього не вистачало грошей. Дію перенесли в Україну.

— Колись прочитав слова улюбленого письменника Ґабріеля Ґарсіа Маркеса: "Якщо ти закохуєшся — це означає, що ти молодий, якщо ні — ти вже старий!" Я завжди роздумував над ситуацією: що трапиться, коли в гарну дівчину закохаються старий і молодий чоловіки? — говорить Алі Фахр Мусаві, 37 років. Одружений з українкою, живуть у Чехії.

Знімали фільм "Осінні спогади" у Трускавці та в селах Дрогобицького району на Львівщині.

Бюджет стрічки — $250 тис. В український прокат вийде у другій половині вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Фільм про кохання, а партнершу не можна обняти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути