пʼятниця, 07 травня 2010 04:18

Джигурда пропонує встановити пам"ятник Нестору Махну

У Таврійську на Херсонщині 1–2 травня відбувся рок-фестиваль "Мир на Каховському плацдармі". Його талісманом став персонаж Папандопуло із фільму "Весілля в Малинівці". На фестивалі його зіграв керівник одеського театру "Маски-шоу" 50-річний Георгій Делієв. Комік Борис Барський, 50 років, зображав червоного полководця Семена Будьонного. Представили програму "Два по 50".

Сцена для виступів рок-гуртів змонтована на березі Каховського моря. В ятках продають пиво. Серед публіки мери Нової Каховки — Володимир Коваленко, 55 років, і Таврійська — Микола Різак, 52 роки. Останній у формі білогвардійського генерала.

Неподалік надувають повітряну кулю. Із газової горілки виривається полум"я. Куля злітає, коли вже починає сутеніти.

— А хто там у корзині? — запитує чорнява дівчина подругу.

— Кажись, обидва мери, — відповідає та.

— А, ну нехай летять!

— Сьогодні відбудеться гітарний міст із Вроцлавом, Чикаго, Бостоном, Осло. У цих містах одночасно виступатимуть тамтешні гурти. Завтра це все транслюватимуть у Європі, — каже організатор Сергій Цигіпа, 51 рік.

Над натовпом глядачі піднімають два прапори УРСР.

Опівночі виступає московський співак Микита Джигурда, 49 років, із київською групою "Сад". Співає "Каховський плацдарм", "Ветерани", "Нащо мені женитися", на слова Тараса Шевченка. Пропонує поряд із монументом "Легендарна тачанка" встановити пам"ятник Нестору Махну. Каже, тоді на фестиваль приїжджатимуть із Польщі, Німеччини, Франції.

— Мені зателефонував у Францію директор групи Стас Ільїн, — розповідає згодом у кафе "Локомотив". — Було всього три репетиції. Хлопці переживали: "Та ми ж не зіспівані". Але для мене головне — той духовний фалос, який ми разом створюємо. До останнього не знав, який варіант своєї пісні буду співати — офіційний, загальноприйнятий чи хард-роковий, справжній. Усе склалося за 5 хвилин до виступу. Глядачі почали фотографуватися зі мною і гукати: "Давай, Микито, запали".

Відбувається мотопробіг байкерів. До мотоциклів чіпляють парашути й піднімають їх із мотоциклістами на висоту 10–20 м. На базі відпочинку відкривають виставку акварелей Георгія Делієва. На одній він зобразив себе з козацьким оселедцем, над ним у небо летить поїзд. Борис Барський презентує дві книжки власних віршів.

Наступний фестиваль проведуть у вересні.

— Готуватимемо його із Делієвим, Барським і Джигурдою, — каже Сергій Цигіпа. — Запросимо рок-групи з Росії, Білорусі. Тепер у нас одночасно виступили шість груп, яким понад 25 років. Такого в Європі ще не було. Подаватимемо заявку в Книгу рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «Джигурда пропонує встановити пам"ятник Нестору Махну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути