Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 00:30

Джамала може поїхати на Євробачення

Джамала може поїхати на Євробачення
Фото: tabloid.pravda.com.ua

— На Євробачення поїде Джамала або гурт "Хард кісс". Хоч і не люблю прогнози, але вважаю, що шанси цих виконавців 50 на 50, — каже музичний критик Ігор Панасов, 40 років.

Півфінали національного відбору відбудуться 6 й 13 лютого. Хто представлятиме Україну на пісенному конкурсі у Швеції, визначить голосування журі та глядачів у прямому ефірі фіналу 21 ­лютого.

У півфіналах змагатимуться 18 виконавців. Серед них Настя Приходько, яка 2009-го виступала на Євробаченні від Росії, зірки телевізійних шоу "Голос країни" та "Ікс-фактор" Тоня Матвієнко й Аїда Ніколайчук.

Несподівано для багатьох у конкурсі взяли участь засновник гурту "П'ятниця" Андрій Запорожець і група із Кривого Рогу "Брунет шут блондс". У вересні 2014-го перший кліп цього гурту, знятий за допомогою 14 смартфонів, за 10 днів подивилися понад 5 млн глядачів.

— У нинішньому відборі чимало хороших артистів. Їм треба атакувати будь-які конкурси, за якими стоїть медіаресурс. Зневажати це — нерозумно. Якщо є кураж і можливість прозвучати, не наступають на горло із вимогами формату, варто йти, — каже Панасов.

— Телебачення відступає перед інтернетом, але повільно. В Україні це все ще майданчик, де тебе бачать мільйони. Це так само важливо, як, скажімо, щоб суспільство контролювало витрати з держбюджету. Телеефір має бути засобом спілкування найобдарованіших людей країни з великою аудиторією. Глядач повинен бачити, що є різні форми. Може, він не полюбить це, не зрозуміє, але дізнається, що така музика існує.

Співачка Джамала, 32 роки, (справжнє ім'я — ­Сусана Джамаладінова. — ГПУ) виступить у відборі з піснею "1944". Вона присвячена депортації кримсько-татарського народу.

— Для Джамали це був складний крок — повернутися на Євробачення, — розповідає її продюсер Ігор Тарнопольський, 35 років. — Після національного відбору 2011-го дуже переживала, що не перемогла через скандал (Джамалу підозрювали, що голоси за неї на сайті "накручували" штучно. На конкурс поїхала Міка Ньютон. — ГПУ), зарікалася брати в цьому участь. Пісні Джамали — це сучасна, актуальна музика. Останні п'ять років у нас були справжні бої, бо відмовлялися виступати під фонограму, як більшість поп-співаків на українській сцені.

61-й пісенний конкурс Євробачення відбудеться 10–14 травня у столиці Швеції Стокгольмі. У ньому візьмуть участь виконавці із 43 країн.

Зараз ви читаєте новину «Джамала може поїхати на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути