пʼятниця, 14 грудня 2012 07:30

"Добре йдуть книжки про Бандеру й Мазепу"

"Добре йдуть книжки про Бандеру й Мазепу"
Фото: vsiknygy.net.ua

Що найкраще купували на ярмарку "Медвін: Книжкова коляда — 2012" у Києві, розповідають видавці. Виставка-продаж відбулася у столичному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" 6-8 грудня.

Віталій Капранов, 45 років, директор видавництва "Зелений пес", Київ

— Грудень — найкращий місяць для видавців. Перед святами книжка є хорошим подарунком. Зараз у нас популярні дитячі кольорові видання. "Під ялинку" добре йдуть книжки для дітей про Тараса Шевченка, Степана Бандеру чи Івана Мазепу із серії "12 балів". Крім того, що вони пізнавальні, ще й досить доступні — по 20-25 грн. Дорослим купують подарункові альбоми — кулінарія, збірки пейзажів, живопис. Також беруть книжки авторів, у яких тут на виставці можна взяти автограф. Якщо порівнювати з листопадом, то збут таких видань у грудні зростає у півтора-два рази.

Микола Янів, 50 років, головний редактор видавництва "Свічадо", Львів

— До свят видали різдвяні казки для дорослих "Казки Святої ночі". 24 історії написав італієць П'єро Ґрібауді. Книжка коштує 15 гривень. Будуть цікаві і дітям, але весь глибокий смисл казок краще зрозуміють дорослі. Бо дорослі на Різдво чи святого Миколая відчувають себе дітьми, починають згадувати подарунки під подушкою, ялинку, запах хвої та мандаринів з дитинства. Тому їм буде приємно у цей час зануритися у казки. Для дітей щороку готуємо збірочки колядок, оповідання на різдвяну тематику, саморобки, календарики. Зазвичай до зимових свят у нас з'являються чотири-шість нових назв. Їх починають купувати з жовтня.

Мар'яна Савка, 39 років, головний редактор "Видавництва Старого Лева", Львів

— Найкраще купують альбом "Книга мого роду" та "Дитячий Кобзар", який упорядкувала письменниця Зірка Мензатюк. Їх не встигаємо додруковувати. Спеціально до свят цього року нічого не видавали. Бо маємо різдвяну історію Лесі Ворониної "Слон на ім'я Ґудзик" у подарунковій обкладинці і "Різдвяну історію" Чарлза Діккенса. Остання у дефіциті — книгарні її замовили. Для дорослих з новинок беруть збірку віршів про Львів "На каву до Львова". Вона з'явилася у жовтні. Туди ввійшли тексти сучасних поетів та класиків — Юрія Андруховича, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського. Загалом у грудні збільшуємо продажі на 20-30 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «"Добре йдуть книжки про Бандеру й Мазепу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути