пʼятниця, 09 серпня 2013 07:15

Американські панки підтерлися прапором Росії

Американські панки підтерлися прапором Росії
Bloodhound Gang. Фото: rinkrat.buzznet.com

— Не кажіть про це Путіну, — вигукнув зі сцени одеського клубу "Ібіца" музикант 42-річний Джаред Гаселгоф. 31 липня бас-гітарист американського панк-гурту "Бладхаунд Ґенґ" запхав у штани російський прапор. Потім витягнув його зі зворотного боку і кинув у натовп.

2 серпня колектив мав виступати на фестивалі біля російського міста Анапа. На прохання міністра культури Росії концерт скасували, але гонорар заплатили. За кілька днів до одеського випадку в київському Палаці спорту басист "помочився" на прапор України. Він став спиною до публіки і скропив стяг із бризкалки, захованої за ширінкою.

— Бачив в інтернеті ці кадри. Мені не сподобалося, — каже Вадим Красноокий, 39 років, лідер київського рок-гурту "Мед Хедс". — Не був на тому концерті. Може, відео було вирване з контексту, а рокери своїм вчинком хотіли щось сказати. Хоча я знаю цю групу, тож навряд чи. Вони клоуни. На сцені роблять багато огидного, намагаючись дешево шокувати публіку. Люблю їхні пісні за такий епатаж. Але іноді зі смаком у них буває негаразд. Американці — нація, яка поважає свої національні символи. І коли рокер Мерілін Менсон публічно спалює американський прапор, він намагається привернути увагу до якоїсь важливої проблеми. Наприклад, протестує проти війни. А от бурхлива реакція російських офіційних осіб на вчинок звичайних клоунів — забагато честі.

В аеропорту Анапи гурт із США закидали тухлими яйцями і помідорами. До зали очікування увірвались козаки — представники воєнізованого угруповання Спілка козацтва Півдня Росії. Влаштували бійку з музикантами. Гаселгофа намагалися задушити американським стягом. У вівторок Служба безпеки України заборонила басистові "Бладхаунд Ґенґ" в'їзд до нашої держави впродовж п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Американські панки підтерлися прапором Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути