Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2016 07:10

Американець заповів синові одружитися з українкою

Американець заповів синові одружитися з українкою

14,6 млн грн виділить Держкіно на зйомки трагікомедії "Незвичайні грецькі похорони в Карпатах". Над нею працює режисер Грігоріс Карантінакіс. За сюжетом, молодий грек українського походження їде в покинуте село Буркут Верховинського району на Івано-Франківщині, щоб розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід, колишній клоун Алексіс. Його зіграє актор київського театру ім. Франка Богдан Бенюк. Доки хлопець виконує останню волю матері, дід теж помирає і просить покласти його парасольку до пам'ятника Чарлі Чапліну в Швейцарії.

Також за кошти Держкіно мають зняти повнометражний 3Д-мультфільм "Мавка" за драмою Лесі Українки "Лісова пісня".

— У головної героїні буде подружка — Русалонька Олеся. Гостра на язик і рішуча приятелька буде не лише підтримувати, а й втягувати в неприємності. Пухнастий друг Мавки Котожабик має на лапах перетинки. Він може лащитися і згортатися в клубок, — розповідає продюсер проекту Ірина Костюк, 36 років.

Мультфільм вийде одразу трьома мовами — англійською, українською та російською. Місця дії змальовані з "української Венеції" — села Вилково на Одещині, Буцького каньйону на Черкащині, Тунелю кохання, що поблизу селища Клевань на Рівненщині та карпатських лісів.

Костюми персонажів розробляє український дизайнер Ольга Навроцька. Музику напише етно-гурт "ДахаБраха".

Ця ж група працюватиме над мюзиклом режисера Олени Дем'яненко "Гуцулка Ксеня" за мотивами однойменної оперети українського композитора Ярослава Барнича. На нього держава дала 24 млн грн. За сюжетом, у прикарпатську Ворохту приїжджають українці з Америки. Вони шукають наречену хлопцеві, чий батько загинув. У заповіті вказано, що протягом року по його смерті син має одружитися з українкою.

Всі три картини вийдуть на екрани восени 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Американець заповів синові одружитися з українкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути