пʼятниця, 19 липня 2013 07:15

"Якби Моцарт жив зараз, знімав би кіно"

Сім разів Олександр Роднянський, 51 рік, переписував книжку "Виходить продюсер". 15 липня продюсер та режисер презентував її на Одеському міжнародному кінофестивалі. У виданні Роднянський розповідає про роботу в кінобізнесі та заснування телеканалів в Україні і Росії. У Москві колишній киянин живе 12 років.

— Мне позвонил сам Кучма и на "эксклюзивном русском" потребовал немедленно отменить программу, — пише Роднянській у книжці про підготовку політичних дебатів каналу "1+1" напередодні президентських виборів 1999-го.

— Первым, кому я сообщил свое решение об отмене программы, был ее ведущий Вячеслав Пиховшек. Не понимая, как мы сможем остановить процесс за считанные минуты до начала эфира, он схватился за сердце, обмяк и прошептал, что сейчас упадет в обморок. "Валяй, старик", — говорю я. Его увозит "скорая", а мы снимаем программу с эфира с официальным объяснением: "Ведущий в больнице".

У книгарнях видання коштує 177 грн. Як продюсера Роднянського двічі номінували на премію "Оскар". Цьогоріч він очолює журі міжнародного конкурсу Одеський кінофестиваль.

— Кінофоруми у Каннах, Берліні чи Венеції визначають головні напрями розвитку кіноіндустрії на майбутній рік, — пояснює Роднянський. — Одеський фестиваль від початку важливий для України. Він не має великого значення для кіноіндустрії в цілому. Але його конкурсна програма може грати роль гіда з якісного кіно. Тут показують стрічки, представлені на найкращих фестивалях.

Сербський режисер і лауреат двох Золотих пальмових гілок 58-річний Емір Кустуриця провів у Одесі майстер-клас.

— Зараз я в процесі зйомок нового фільму "На Чумацькому Шляху". Він про війну, любов і закоханого молочара, — режисер говорить англійською.

Його слухають півтисячі осіб у кінотеатрі "Родина". Вільних місць немає. Останню стрічку "Заповіт" Кустуриця зняв 2007-го. Потім присвятив себе переважно музиці, мав по 50 концертів на рік.

— Якби Моцарт жив зараз, то знімав би кіно. Мені вже 58 років, значить, залишилося зняти всього кілька фільмів. Хочу зробити це добре. Дорогою до Одеси придумав, як вирішити деякі проблеми у розкадровці. Зніматиму ці сцени за півтора місяця. Якщо більше думати про перемоги в Каннах, то менше думатиму про зйомки.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Моцарт жив зараз, знімав би кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути