четвер, 25 березня 2010 20:55

200 тисяч гривень штрафу Національна телерадіокомпанія України має виплатити Європейській мовній спілці

Автор: фото з сайта www.1news.az
  На  Євробаченні букмекери приймають найбільше ставок за азербайджанську співачку Сафурі Аліадзе. Прогнозують, що вона може перемогти на конкурсі. Сафурі кілька тижнів тому приїжджала в Україну, разом із кількома іншими учасниками Євробачення виступала на
На Євробаченні букмекери приймають найбільше ставок за азербайджанську співачку Сафурі Аліадзе. Прогнозують, що вона може перемогти на конкурсі. Сафурі кілька тижнів тому приїжджала в Україну, разом із кількома іншими учасниками Євробачення виступала на

200 тис. грн штрафу Національна телерадіокомпанія України має виплатити Європейській мовній спілці за ненадану вчасно пісню на конкурс Євробачення.

Українську конкурсантку, співачку Альошу (справжнє ім"я Олена Кучер) звинуватили в плагіаті. Її музичний твір "Бути вільним" перегукується з композицією американської рок-співачки Лінди Перрі. Сума штрафу зростатиме щодня, доки Україна не надасть іншої пісні.

$100 тис. витратив співак 28-річний Василь Лазарович, замовивши для участі в конкурсі пісню "Ай лав ю" та кліп на неї. Артист подав до суду на НТКУ, бо вважає відбір нелегітимним.

— Журі каже, я посів сьоме місце. Це неможливо. Я і співак Олексій Матіас набрали найбільше глядацьких есемесок — 27,5 відсотка. Кілька днів тому представники телекомпанії пропонували мені підписати угоду про розірвання договору. За нею я відмовляюся від претензій до НТКУ. Я не підписав, хоч мені й погрожували, — говорить Василь Лазарович.


17-Те місце європейські букмекерські контори пророкують Альоші. Ставлять на перемогу азербайджанської співачки Сафури. Лазаровичу прогнозували третє місце.


ДО 26 березня Альоша обіцяла надати іншу пісню.

— Керівництву НТКУ подзвонив співак Філіп Кіркоров і запропонував пісню "Білі ночі", — каже вона. — Ми подякували йому, але відмовилися. Кіркоров написав її для Діми Білана. Торік той виконав її у російському відборі. Це суперечить правилам конкурсу.


2 виконавці можуть поїхати на Євробачення замість Альоші.

— Якщо пісня Альоші не підійде, треба послати Марію Собко, — каже перший заступник голови НТКУ Роман Недзельський. — Якщо і її композиція не годиться — хай їде третій, Олексій Матіас. Найкращий варіант — послати Василя Лазаровича. У нього прекрасні вокальні дані, й усе готово для участі.


39 країн  беруть участь у Євробаченні. Конкурс відбудеться в травні у столиці Норвегії Осло.

Зараз ви читаєте новину «200 тисяч гривень штрафу Національна телерадіокомпанія України має виплатити Європейській мовній спілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути