вівторок, 27 грудня 2016 05:45

17-річну дівчину згвалтував вітчим

17-річну дівчину згвалтував вітчим

— Юлю в 17 років ґвалтує вітчим, ­наступний мамин співмешканець б'є. Близькі над дівчиною ­насміхаються. В дитинстві була негарна. На обличчі сліди від вітрянки. Щупленька й маленька. Потребує ласки, уваги й розуміння, — розповідає 44-річна письменниця Дзвінка ТОРОХТУШКО про головну героїню своєї дебютної книжки "­Масік". Документальний роман вийшов у київському видавництві "­Алатон".

— Мені було важко писати цю надто жорстоку історію, — продовжує Дзвінка Торохтушко.

— Я з таким ніколи не стикалася, навіть коли журналісткою писала про кримінал. Ми з Юлею вперше зустрілися торік. Вона проходила обстеження в поліклініці, а я привела на МРТ свого сина Мар'яна. Наступного дня зателефонувала мені. Хотіла з кимось поділитися пережитим. Коли ми почали спілкуватися, в її житті була лише одна любляча істота — сіре кошеня. Спочатку подумала, що говорю з хворою на рак, цинічною і самотньою. Юля все життя присвятила особистим досягненням. Хотіла довести матері, що варта любові. Сама навчалася, будувала кар'єру, пристосовувалася. Виросла із маленької, зацькованої і зневаженої дівчинки в цинічну та жорстку жінку. Стала корумпованим суддею. І от коли в неї є все: дім, дача, авто, кар'єра, гроші, весь світ відкритий для неї — лікарі знаходять рак. У таких ситуаціях люди реагують на діагноз по-різному. Хтось сприймає це як вирок. Хтось бореться до останнього, шукає спеціалістів, методи лікування. Вона переглянула все своє життя і вирішила наповнити його добротою. Повернулася до колишнього коханого — Назара. Він був успішним скрипалем. Пішов добровольцем в АТО. Повернувся скалічений. Став нікому не потрібен і хотів накласти на себе руки. Я дивилась, як ці двоє тепер люблять, підтримують одне одного. Просто захоплювалась їхніми стосунками. Моя книжка про наш час, про систему, яка ламає. Підміну понять і цінностей. Зло як засіб виживання і любов як сенс життя.

У книгарнях роман "Масік" коштує 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «17-річну дівчину згвалтував вітчим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути