Найсмачніші торти млинчики і запіканки з моркви якраз наприкінці вересня на початку жовтня. В цей час збирають моркву, вона має соковитість і свій особливий смак.
Торти виходять дуже соковиті і легкі. Шматочок можна з'їсти навіть тим хто на дієті.
Ольга Гай із Вінниці у морквяний торт додає апельсин.
"Пробувала багато тортів з морквою, але такий подобається найбільше за аромат. Цікаво, що якщо подати торт гостям ні за що не вгадають з чого він. Моркву у тісті часто плутають із яскравими домашніми жовтками. Цей торт легкий, бо морква частково заміняє муку і в порцію додається наполовину менше муки ніж у звичайний корж"- каже Ольга.
Інгредієнти:
-0,5 кг моркви
-300 г борошна
- 350 г дрібного цукру
-4 яйця
-2 ч. ложки соди
-1/2 ч. ложки меленої гвоздики
-1 ч. ложка кориці
-1 ч. ложка мускатного горіха
-1 апельсин
-400 мл сметани
Приготування:
Моркву натерти на дрібній тертці. Чим дрібніша тим краща, можна навіть на саму мілку дитячу тертку.
Борошно просіяти в миску, додати соду або розпушувач.
Яйця збити з половиною цукру, додати гвоздику, корицю і мускатний горіх.
Стерти цедру з апельсина, розрізати навпіл апельсин і вичавити сік.
До збитих яєць додати апельсин, моркву і муку. Випекти корж протягом 30-35 хвилин при температурі 250 градусів.
Гарячим витягти корж із форми і розрізати або навпіл або на три частини. Залежить від величини. Кожен корж покласти на рушник чи окрему кухонну дошку і дати охолонути.
З сметани і решти цукру збити крем. Помастити коржі і дати настоятися не менше 5 годин.
На замітку:
Коржі найкраще розрізати ниткою. Її треба скласти вдвічі чи втричі. Ножем зробити надріз на шкірці торта, туди проселити нитку і протягнути. Розріз буде рівним.
Коментарі