вівторок, 07 лютого 2012 11:20

У тісто для чебуреків додають горілку і цукор
7

Фото: фото: foodclub.ru

"Чебуреки - це улюблена їжа нашої родини - каже 25-річна львів'янка Ольга Коломієць - По суботах до нас приходять чоловікові друзі, приносять пиво. Я завжди готую чубуреки - недорого і смачно. Знаю дуже хороший рецепт тіста і різних начинок. Найголовніше - це хороша просіяна мука і свіжий мясний фарш.

Господиня бере для тіста 600 грам борошна вищого гатунку, склянку теплої кипяченої води, змішує, додає ложку цукру, солить.

"Тут є кілька секретів - каже Ольга, - Якщо замість звичайної води додати мінеральну - тісто буде ніжніше. Від цукру тісто солодким не буде, а от підрум'яниться гарно. А щоб на чебуреках утворилися маленькі апетитні бульбашки, в тісто треба додавати дуже гарячу, майже киплячу олію - чотири столові ложки".

Жінка вимішує тісто до консистенції дуже густої сметани, а наприкінці додає столову ложку горілки

"Додавати в тісто горілку порадила мені знайома. Вона усе літо в Криму в чебуречній працювала. Горілка створює на поверхні чебуреків хрустку скоринку".

Для фаршу жінка бере триста грам жирної свинини, перекручує на м'ясорубку з крупними вічками. Велику цибулину ріже кубикам, змішує із фаршем. Додає подрібнену зелень - петрушку, кріп, чавлений зубчик часнику, солить, перчить.

"Обов'язково фарш треба розбавити, щоб був напіврідким - м'ясо буде варитися у власному соці, чебурек буде соковитим і смачним - додає Ольга - Розбавляти фарш можна чим завгодно: бульйоном, водою, кефіром, молоком. Мені подобається кефіром. Моя мама, наприклад, не розбавляє, але в кожний чебурек кладе шматочок вершкового масла.

Господиня на кухонному столі дуже тонко розкачує тісто, прикладає невелику тарілку і ножиком вирізає заготовки. На одну половинку тіста ложкою кладе рівномірним шаром начинку. Акуратно згинає заготовку і накриває фарш другою половинкою тіста. Щоб сік з чебурека під час смаження не витікав, ретельно змащує краї чебурека водою - вони краще зліплюються. Щоб отримати фігурні краї дівчина коліщатком із ручкою акуратно обрізає краї чебурека.

смажу чебуреки до золотистого кольору у глибокій сковорідці з розпеченою олією - продовжує Ольга. - Готові чебуреки обов'язково викладаю на паперовий рушник, який вбирає зайву олію".

Ольга Коломієць інколи робить вегетеріанські чебуреки - замість м'ясного фаршу додає натертий голландський сир перемішаний із майонезом та помідорами .

37-річна львів'янка Анастасія Вовк готує чебуреки із грибною та капустяною начинкою.

- Для мене чебуреки з фаршом дуже жирні, але із задоволенням готую із овочами. Печериці і гливи обсмажую на сковорідці, окремо смажу велику цибулину, все змішую, пропускаю через м'ясорубку, солю і перчу. Перед тим, як защіпати чебуреки, кладу чайну ложку сметани - так вони робляться соковитішими.

Для начинки із капусти господиня бере домашню квашену капусту, тушкує її 40 хвилин. Окремо пересмажує цибулю, все змішує і перекручує на мясорубку. Начиняє чебуреки, смажить. Подає на стіл із підсоленим томатним соком.

Зараз ви читаєте новину «У тісто для чебуреків додають горілку і цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути