середа, 09 березня 2016 20:20

Торт з шоколадних млинців змащують ніжним кремом

Млинці - страва, яка не набридає, адже можна вигадати безліч варіантів смачної начинки. Вона не обов'язково має бути солодкою. Використовувати можна будь-що. Але щоб приготувати кулінарний шедевр і здивувати гостей, варто проявити фантазію. Усе залежить від майстерності хазяйки та продуктів, які є під рукою. З млинців можна приготувати цілий обід — від закуски до десерту.

"Замість налисників із сиром на Масляну роблю шоколадний торт із гречаних млинців, — каже Леся Музичка із Житомира. — Десерт виходить водночас святковим та легким в приготуванні".

Автор: pinme.ru
 

Інгредієнти:

сухі дріжджі - 1 ч. л.

сіль - 1/2 ч. л.

цукор - 7 ст. л.

пшеничне борошно - 100 г

гречане борошно - 100 г

молоко - 100 мл.

вершкове масло - 2 ст. л.

яйця - 2 шт.

какао - 2 ст. л.

розпушувач - 1 ч. л.

олія - 2 ст. л.

Для крему:

м'який сир - 500 г.

домашня сметана - 150 мл.

цедра одного лимона

чорний шоколад - 50 г

врене згущене молоко - 200 г

Приготування:

У склянці теплої води розчинити сухі дріжджі. ­Додати сіль та одну столову ложку цукру.

Просіяти пшеничне та гречане борошно. Змішати із дріжджами і налити молоко.

Ложкою або міксером перемішати тісто до однорідності.

Накрити рушником і поставити у тепло на годину, поки не утвориться "шапка" піни.

У чашку покласти вершкове масло і розігріти 30 секунд у мікрохвильовій пічі.

Збити яйця з 3 ст. л. цукру в пишну піну. Додати розтоплене масло і знову збити. Для кольору всипати какао.

"Від гречаного борошна тісто стає бежевим. Тому додаю какао. Його потрібно зовсім трішки, щоб не перебивало смак і запах гречки" - каже пані Леся.

Додати у масу розпушувач та олію. Перемішати, щоб не було грудочок.

Змішати з тістом. Накрити миску плівкою і поставити у тепле місце підніматися на 30 хвилин.

Розігріти сковороду на середньому вогні і помастити поверхню кількома краплями олії.

Смажить як звичайні широкі млинці на молоці. ­Потрібну товщину дадуть дріжджі.

"Готові млинці кладу по одному на велику дошку, щоб не посклеювались. Коли охолонуть, скласти на купку.

Для крему в глибокій мисці блендером збити м'який сир зі сметаною.

Додати цедру та 2 ст. л. цукру. На плоску широку тарілку покласти один млинець.

Помастити згущеним молоком і накрити іншим. Наступний помастити сирним кремом.

Так чергувати начинки і далі. Посипати зверху тертим чорним шоколадом і дати постояти 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Торт з шоколадних млинців змащують ніжним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути