Незвичайний десерт з незвичайним смаком. Так можна сказати про цей торт. Його неординарність починається уже з способу приготування, а закінчується подачею. Двокольоровий шматок привертає увагу усіх гостей. Господиня після усіх їхніх похвал відчує себе професійним кондитером.
Інгредієнти:
Шоколадний шар:
темний шоколад - 250 г.
вершкове масло - 170 г
какао - 3 ст.л.
борошно - 5 ст. л
яйця - 3 шт.
цукор - 4 ст. л.
Бананово-сирний шар:
сир - 200 г
яйця - 2 шт.
банан спілий - 2 шт.
цукор - 2 ст. л.
Приготування:
На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло до однорідності.
Яйця з цукром збити міксером 5 хвилин. Борошно змішати з какао.
Додати шоколад до збитих яєць, інтенсивно перемішуючи, щоб шоколад не осів на дні.
Потім просіяти борошно з какао в суміш і акуратно змішати, позбавляючись від грудочок. Шоколадний шар готовий.
Сирний шар. Сир, яйця, цукор і банани еремелити в блендері до однорідної маси
Помастити форму вершковим маслом. Спочатку тонким шаром викласти шоколадну масу, залишивши кілька прогалин.
Зверху нерівномірно вкласти сирно-бананову масу. Обережно сірником зробити кілька хвиль, змішуючи шари.
Далі викласти шари по-черзі, так само нерівномірно.
Випікати в духовці 30 хвилин при 175 С.
Коментарі