середа, 28 січня 2015 19:40

Солодку піцу з бананом, ківі й полуницею готують із прісного тіста
11

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Столичний кухар Олена Мельник щодня запікає багато порцій піци. Знає безліч рецептів цієї страви, а ще — придумує нові способи приготування піци сама.

"Ось нещодавно придумала рецепт солодкої піци. Її відразу включили в меню нашого закладу. Тепер така страва користується великою популярністю серед клієнтів", - розповідає Олена.

В рецепті солодкої піци цікавим є зокрема те, що основу для тіста кухар лишила таку саму, як і для піци з морепродуктами і м'ясом. "Навіть для піци з фруктами в тісто цукру не кладу. Через поєднання прісного тіста і солодкої начинки піца виходить надзвичайно смачна. Втім, за бажанням тісто теж можна підсолодити".

Солодка піца з бананом, ківі та полуницею

Інгредієнти:

Тісто:

борошно пшеничне — 2 склянки

кип'ячена вода кімнатної температури — 2 склянки

дріжджі сухі — 5 грамів

яйце — 1 шт.

сіль — 0,5 ч. ложки

рослинна олія — 2 ст. ложки

кунжут — 1,5 ст. ложки

Начинка:

вершки 15% жирності - 3-4 ст. ложки

сир моцарела — 50-7- грамів

банан — 1 шт.

ківі — 1 шт.

полуниця розморожена — 2-3 штуки

Приготування:

Приготувати тісто. До борошна засипати сухі дріжджі, цукор та сіль. Ретельно перемішати. Влити воду, додати яйце, кунжут та олію. Усі складники перемішати, замісити тісто. Скатати в кулю і покласти в тепле місце приблизно на 60 хвилин.

Через годину розкатати тісто на столі, злегка посипаному борошном. Надати тісту пласкої округлої форми й перекласти на форму для запікання. Тісто має бути тонке і без розривів. Далі необхідно полити основу тіста вершками, розподілити їх по всій поверхні піци, крім бортиків. Порізати тонким дольками й викласти на вершки сир моцарела. Порізати банан, викласти дольками на сир.

Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати піцу в духовці протягом 10 хвилин. Дістати піцу, викласти на неї по колу порізані ківі та полуницю. Коли ледь охолоне, посипати піцу просіяною цукровою пудрою. Подавати до стола відразу, бо пудра під впливом тепла швидко тане.

Зараз ви читаєте новину «Солодку піцу з бананом, ківі й полуницею готують із прісного тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути