Сергій Мисливий, шеф-кухар житомирського ресторану "Межіо" часто розробляє для закладу нові авторські страви. Одна з останніх - плов з мідіями і нутом. "Плов з морепродуктами - не є класичним пловом, його дуже люблять готувати іспанці, італійці та португальці. Додавання ще й нуту дає традиційному середземноморському блюду нову смакову нотку".
Інгредієнти:
мідії - 300 г
рис - 200 г
нут - 200 г
олія оливкова - 1 ст.л.
цибуля - 1шт.
морква - 1шт.
вино біле сухе 100 мл
кубик бульйонний - 1шт.
томатна паста - 0,5 ч.л
Приготування:
Замочує нут у холодній воді на ніч.
Вранці зливає воду і відварює його у великій кількості свіжої води з додаванням солі до готовності.
Варить рис до готовності. Цибулю чистить від лушпиння і ріже дрібними кубиками.
Моркву чистить від верхньої шкірки і натирає на середній тертці.
Мідії розморожує і залишає, щоб вода повністю збігла.
Смажить на сковороді з додаванням оливкової олії спочатку цибулю і моркву до м'якості, а потім додає ще мідії.
Тушить мідії 3 хвилини.
"Для ароматності та гостроти страви кидає до мідій рибний бульйонний кубик і томатну пасту", - уточнює кухар.
Додає відварені рис і нут. Усе перемішує і додає сухе вино.
Накриває кришкою сковороду і протушує страву ще 5 хвилин до повного випаровування рідини.
Готовий плов з мідіями і нутом подає до столу, прикрасивши зеленню петрушки.
Коментарі