Оладки з цвітної капусти смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Розплавлений сир, який є в складі оладок, дає особливий присмак. Коли при смажені він нагрівається, то при укусі тягнеться та обволікає шматки капусти.
Інгредієнти:
1 невелика цвітна капуста
1 яйце
120 г твердого сиру
зелень будь-яка
3 ст. л. олії
3 ст. л. борошна
за смаком мелений перець і сіль
Приготування:
Кастрюлю з водою ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння. Солимо.
Капусту розбираємо на суцвіття і буквально на 5 хвилинок опускаємо в киплячу воду. Перетравлювати капусту не потрібно.
Дістаєм суцвіття, охолоджуємо і нарізаємо шматочками або кубиками.
Капусту можна подрібнити в м'ясорубці. Якщо так зробити, то знадобитися додати трохи більше борошна, адже капуста пустить сік.
Сир потрерти на тертці, а зелень порізати.
Читайте також: Клубний сендвіч з м'ясом та йогуртом є ідеальним сніданком
Додати їх до капусти. Солимо, перчимо та додаємо яйце та борошно.
Перемішуємо і ожкой на гарячу сковороду викладаємо тісто. Смажимо до апетитної скоринки з двох сторін.
Коментарі